Avrupa’dan F-35’e alternatif

ABD’nin F-35 savaş uçağı programına dahil olmayan Almanya, Fransa ile İspanya, yeni nesil savaş uçağı geliştirmek için harekete geçti.

Avrupa’dan F-35’e alternatif
Avrupa’dan F-35’e alternatif
GİRİŞ 06.05.2021 07:39 GÜNCELLEME 06.05.2021 07:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Avrupa’nın iki lokomotif ülkesi Almanya ve Fransa ile İspanya, yeni nesil bir savaş uçağı geliştirmek amacıyla atılacak adımlar konusunda anlaşmaya vardı. Reuters’a açıklama yapan bir Alman savunma yetkilisi, anlaşmaya ilişkin detayların mayıs ayının ortasında yapılacak görüşmeyle belirleneceğini kaydetti.
 

Al Jazeera'den dikkat çeken Türkiye haberi! 'Su-57, Su-35, F-35 ve SİHA'lar...'


Müşterek savaş uçağı programı kapsamında üç ülke projede kullanılacak fikri mülkiyet haklarına ilişkin, hangisinin tam kullanıma açık ve hangilerinin şirketler uhdesinde kalacağına ilişkin bir liste oluşturacak. Fransız Dassault Havacılık şirketi, Airbus ve Indra’nın katılımıyla oluşturulan programın bir sonraki geliştirme aşamasının 3 milyar dolar tutarında olduğu ve yeni savaş uçağının 2040’tan itibaren Fransız Rafale ile Alman ve İspanyol Eurofighter’ların yerini almasının planlandığı belirtildi. Üç NATO üyesi ülke, ABD’nin 5. nesil F-35 savaş uçağı programına dahil olmamıştı. Almanya, kendisine sunulan F-35 satın alma teklifini geri çevirmişti.

YORUMLAR 13
  • Ardıç kuşu 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz bakmayın Avrupa'ya Amerika'ya. Tek dertleri Türkiye .Türkiye her alanda lider maşallah.2023 te bize yalvaracaklar AB üyesi olun diye
    Cevapla
  • Hyr 2 yıl önce Şikayet Et
    artık avrupa ve amerika teknolojide geri geri gidiyor. oluşturdukları teknoloji içinde boğuluyorlar. siz onlara uymayın.
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye şuan insansız savaş uçağını üretme aşamasında 1.5 seneye kadar göklerde olacak inşallah. Nato veyahutta çin , rusya farketmez dünyanın en gelişmiş savaş uçağını üretsin.Biz insansız savaş uçağını ürettiğimiz zaten yerli yaptığımız yapay zeka teknolojimizle havada tek hakim Türkiye olacak.Abd savunma bakanlığı pentagona Türkiyenin önünü kesmek için sihaları gelişmek adına yüksek rakamlar aktardı ama nafile şuan gökyüzünde sihalarda 1 değil 4-5 adım öndeyiz.İnsansız savaş uçağı bitince gökyüzü , ve karada bizden sorulacak az kaldı inşallah.Bu arada Türkiye %100 yerli milli tank motorunu geliştirdi
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin babaları izin vermez, verirlerse kesin ab yi ele geçirmişler demek demek...
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika bizim harcadığımızı iade edecek mi yoksa çöktü mü?Çöktüyse haram olsun.
    Cevapla
  • Bingöl 12 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin. Allah ABD 'nin belasını versin inşallah. Hırsız ABD
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Alınacak uçaklar tamam. Ya projede harcadıklarımız?
    Cevapla
  • Huuu reissss 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar senatodan bizimkileri almak için bütçe onayladı, onlar sadece suud a çöküyor , zaten oda yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…