ABD devine büyük şok! Siber saldırıda çöktü

ABD’nin büyük şirketlerden biri, siber güvenlik saldırısının ardından tüm boru hattı operasyonlarını geçici olarak durdurmak zorunda kaldı.

ABD devine büyük şok! Siber saldırıda çöktü
ABD devine büyük şok! Siber saldırıda çöktü
GİRİŞ 08.05.2021 18:13 GÜNCELLEME 08.05.2021 18:16
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Colonial Pipeline yaptığı açıklamada, saldırının Cuma günü gerçekleştiğini ve bazı bilgi teknolojisi sistemlerini de etkilediğini bildirdi.

Şirket Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük rafine ürün hattına sahip şirketlerden biri.
 

WhatsApp'tan 15 Mayıs kararı! Hesaplar silinmeyecek ama...


100 MİLYON GALONDAN FAZLA YAKIT TAŞIYOR

Şirket, Teksas ve New Jersey arasında 8 bin 851 km’den fazla uzanan bir boru hattı sistemi aracılığıyla günlük 100 milyon galondan fazla yakıtın taşınmasını sağlıyor.

Georgia eyaletindeki Alpharetta şehrinde bulunan şirket, saldırının niteliğini ve kapsamını araştırmak için dışarıdan bir siber güvenlik firması kiraladığını, ayrıca kolluk kuvvetleri ve federal kurumlarla temasa geçtiğini söyledi.

Şirket yaptığı açıklamada “Şu anda, birincil odak noktamız, hizmetimizin güvenli ve verimli bir şekilde eski haline getirilmesi. Bu süreç halihazırda devam ediyor" dedi.

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği ve amacı henüz bilinmiyor.

BIDEN YÖNETİMİ TETİKTE!

Biden yönetiminin Siber Güvenlik ve Gelişmekte Olan Teknolojiden Sorumlu Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Anne Neuberger, hükümetin elektrik tesislerinin, su bölgelerinin ve diğer kritik endüstrilerin potansiyel olarak zararlı siber saldırılara karşı korunması için çaba harcadıklarını söylemişti.

ABD yönetimi kontrol sistemlerinin, kötü niyetli siber faaliyetleri tespit etmek ve engellemek için gerekli teknolojiye sahip olması için çalışıyor.

YORUMLAR 16
  • vanlı hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    elinize sağlık kim yaptıysa
    Cevapla
  • Çiçek 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah subhan Allah neymiş 1 güvenme ZENGİNLİGİNE 2 GÜCÜNE ALLAH IN GÜCÜ SENİ EZER YOK EDER hiç beklemediğin yerde
    Cevapla
  • yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    ben yaptım ben hahaha:))
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusların yapma ihtimali yüksek çünkü petrol sevkiyatı dünyanın neresinde olursa olsun durursa Rusya ekonomisine katkı sağlar. Örneğin Libyadan çıkmayım oradaki sevkiyatı sabote etmesinin en büyük nedeni Avrupa pazarına kendisi satmak.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika daki ikiz kuleleride Israil ajanları ve kendileri vurdu çünkü dükkan sahibi israilli zenginlerden ve çocuklarından kimse ölmedi sadece gariban ABD halkı öldü 11 eylül anma törenleri israilde hiç yapılmıyor yani ABD ve İsrail kendi kendilerini vurdu el kaide örgütünüde maşa olarak kullandı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde