İsrail'den Kudüs Günü hamlesi

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'teki gerginlik nedeniyle "Kudüs Günü" etkinliklerini kısıtlamayı ya da iptal etmeyi gözden geçirdiği bildirildi.

İsrail'den Kudüs Günü hamlesi
İsrail'den Kudüs Günü hamlesi
GİRİŞ 09.05.2021 15:02 GÜNCELLEME 09.05.2021 17:18
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yerel basında çıkan haberlerde, İsrail polisinin bu akşam başlayan ve yarınki etkinliklerle devam edecek olan Yahudilerin "Kudüs Günü" kutlamalarının Doğu Kudüs'teki gerginliği daha da artırabileceği endişesi taşıdığı belirtildi.

KUTLAMALAR İPTAL EDİLEBİLİR

İsrail polisinin "Kudüs Günü" kapsamında özellikle Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde düzenlenmesi planlanan etkinlikleri bölgedeki gerginlik nedeniyle kısıtlamayı veya da iptal etmeyi değerlendirdiği ifade edildi.

Bu akşam başlayacak anma törenleri öncesinde polisin birkaç saatte bir tüm seçenekleri mümkün olduğu kadar uzun süre masada tutmak için değerlendirme yaptığı kaydedildi.

Haaretz gazetesindeki haberde ise güvenlik yetkililerin kabineyi yarın Eski Şehir'de düzenlenmesi planlanan "bayrak yürüyüşünün" bölgedeki olayları tırmandırmasına neden olabileceği konusunda uyardığı aktarıldı.

İŞGAL GÜNÜ, KUDÜS GÜNÜ

Yahudiler, 1967'deki Altı Gün Savaşı sırasında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Eski Şehir bölgesini işgal etmesini her yıl "Kudüs Günü" olarak kutluyor.

Etkinlikler kapsamında Yahudiler, İsrail bayraklarıyla Şam Kapısı'na gelerek Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde "bayrak yürüyüşü" gerçekleştiriyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te, önce ramazan ayı başında Şam Kapısı'ndaki oturma alanlarının barikatlarla kapatılması, daha sonra Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki bazı Filistinli ailelerin zorla evlerinden çıkarılması kararı ve son olarak da İsrail polisinin 7 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'da yatsı namazı sırasında cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırması nedeniyle tansiyon giderek arttı.

İsrail polisi, 7 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'da 205, dün akşam da başta Şam Kapısı olmak üzere Doğu Kudüs'ün farklı bölgelerinde 90 kişiyi yaralamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • 456 2 yıl önce Şikayet Et
    israilin yıkılmasını istiyor hiçbir müslüman ülke filistine asker desteğinde allah için cihad için bulunalım demiyor demekki hiçbir islam ülkesi kuranla olgunlaşmadı kuranı okudu ama anlamadı kuranda kendine ders çıkarmadı
    Cevapla
  • xray 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ancak ölümden ve zulümden anlar. Bu işin başka çözümü yok. İsraili ve siyonistleri, bu coğrafyadan tamamen siliceğiz. Başka çözüm bulan varsa söylesin. İsrail ve siyonistler asla akıllanmazlar. Hitler kesin çözümü bulmuş zamanında.
    Cevapla
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Detaylı araştırırsan hitlerin sayesinde isralin kurulduğunu anlarsın. Hitler Filistin e gitmemek için direnenlere zulmetmiş ve dünya kamuoyunu kandırarak İsraili kurulmasında baş aktör olmuştur...
    Cevapla
  • s.yildirim 2 yıl önce Şikayet Et
    fiili bir şeyler yapılmalı, kinama dönemi geçti. inceldiği yerden kopsun. yerlerde sürünen haysiyetten , şerefli bir son daha iyidir.
    Cevapla
  • Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye deki havralara aynı şekilde cvp verilirse Geri adım atarlar ahıra çevirelim mesela
    Cevapla
  • Mardinli 2 yıl önce Şikayet Et
    İbadet yerlerine dokunmak bize yaraşmaz
    Cevapla
  • Vefa 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam iptal et. Biz yeni isim bululuruz: "İsrail'in zulüm ve işgal günü" diye devam ederiz.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    İptal edilecek etkinlik yahudilere ait.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar