Çin'in koronavirüs belgeleri sızdı

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından elde edilen belgelere dayandırılan haberler virüs ve Çin ilişkisini bir kez daha gündeme getirdi.

Çin'in koronavirüs belgeleri sızdı
Çin'in koronavirüs belgeleri sızdı
GİRİŞ 10.05.2021 08:14 GÜNCELLEME 10.05.2021 09:25
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

İlk olarak 2019'un son günlerde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüs (Kovid-19) gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor. Salgının başladığı günden beri yaklaşık 3.3 milyon kişinin hayatına mal olan virüs dünya genelinde 160 milyona yakın kişiye bulaştı.

BELGELER SIZDI

Bugün dış basında yer alan ve ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından elde edilen belgelere dayandırılan haberler virüs ve Çin ilişkisini bir kez daha gündeme getirdi. İngiliz Daily Mail Gazetesinde yer alan habere göre, Çinli bilim adamları son altı yıldır koronavirüs dahil biyolojik ve genetik silahlar üzerinde araştırmalar yürütüyor.

Aynı habere göre, 2015'ten beri SARS koronavirüslerinin askeri potansiyelini değerlendiren Pekin yönetimi bu projeyi olası bir 'Üçüncü Dünya Savaşı' senaryosu için hazır tutuyor.
 

DSÖ'den Çin aşısı Sinopharm'a acil kullanım onayı! Sinovac için ise...


Söz konusu belgelerde bu proje bir savaş durumunda 'zaferin temel silahı' olarak adlandırılıyor ve detaylı incelemeler sunuyor. Belgelerde Üçüncü Dünya Savaşı'nın beklenenin aksine kimyasal ve nükleer silahlar ile değil, biyolojik silahlar ile yapılacağı tezi yer alıyor.

ZAFER İÇİN TEMEL SİLAH

ABD tarafından Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atılan iki atom bombasına atıfta bulunan belgelerde biyolojik silahların yeni bir dünya savaşında 'zafer için temel silah' olacağının altı çiziliyor.

The Australian gazetesinin haberinde ise Halk Kurtuluş Ordusu'nda görev alan bilim adamlarının hazırladığı dosya, hastalıkların 'daha önce hiç görülmemiş bir şekilde' silah yapmak için manipüle edilmesini incelediğini iddiası yer alıyor.

Belgelerde biyolojik silahların maksimum etkiyi göstermesi için gereken koşullar da özetleniyor. Belgelerde 'biyolojik saldırı gece veya şafak vakti sabit rüzgar yönü olduğu zamanda yapılmalı' ifadesi yer aşıyor.

Konuyla ilgili ABD'den ilk tepki Dışişleri Komitesi'nde görev alan Tom Tugendhat'tan geldi. Tugendhat kanıtların oldukça endişe verici olduğunu belirtti.Tugendhat sözlerine şöyle devam etti; 'Bu belge, üst düzey parti liderliğine tavsiyelerde bulunanların hırsları hakkında büyük endişeler uyandırıyor. En sıkı kontroller altında bile bu silahlar son derece tehlikelidir.'

KORONA LABARATUVAR YAPIMI MI?

Pekin'in 2015 gibi erken bir tarihte SARS virüsünün askeri potansiyeli olduğunu düşündüğüne dair bu son kanıt, 'Koronavirüs laboratuvar yapımı mı?' sorusunu yeniden gündeme getirdi. Pandeminin başladığı günden beri defalarca ortaya atılan bu iddia ile ilgili geçtiğimiz aylarda Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) önemli bir açıklama gelmişti.

DSÖ tarafından yayınlanan raporda koronavirüsün yarasalar dahil başka bir hayvan yoluyla insanlara bulaşabileceği riskinden söz edilirken, komplo teorilerinin yaygın olduğu laboratuar sızıntısının ise son derece düşük olduğu kaydedilmişti.

YORUMLAR 63
  • Bahattin 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve çin işi danışıklı dövüş
    Cevapla
  • Salim 2 yıl önce Şikayet Et
    Israil milleti ni asilamiyor.yahudilerin bildigi bizim bilmedigimiz birseymi var. Yok canim. Biz uyanik milletiz.güvenilirligi Test edilmemis.yan etkileri bilinmeyen antikor testi yapilmadan sorgu sualsiz asiya devam.bundan 60 yil önce Contergan diye bir ilac cikarsilar recetesiz güvenli denilip piyasaya sürduler.sonu facia Allaha sükurler olsunki ozamanki saglik bakani memlekete sokmadi ilaci.simdi deneme tahtasiyiz.dileyen arastirsin. Contergan diye bir ilac.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz uyanık değiliz ama sen kör cahilsin
    Cevapla
  • Ugur 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail nerdeyse tamamını aşıladı boş konusma
    Cevapla
  • emekl 2 yıl önce Şikayet Et
    3. dünya savaşı demek nükleer savaş demek 50 megatonluk 2 atom bombası avrupa yakası ve anadolu yakasına eş zamanlı atıldığında istanbulda diye bir şehir kalmaz o yüzden ALLAH göstermesin sağ kalabilecek 3-5 milyon da acılar içinde ölür
    Cevapla
  • Koro Nayokki 2 yıl önce Şikayet Et
    Korona medya yapımıdır. Kafalarımızda yaşıyor. Panik atak belirtilerini korona belirtisi diye yutturan doktorlarımız var. Yaşasın
    Cevapla
  • Leyla 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin dünydan haberin yok hastalığı ağır geçirenlere sor bakalım nasıl bir hastalık
    Cevapla
  • Faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu korona medya yapımıdır diyenleri pandrmi yoğun bakımına sokup 3 gün çıkarmamak lazım. O zaman görürler korona medya yapımı mı yoksa gerçek mi
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim kimseyi zorla yoğun bakıma yatırmıyorlar. Coronayı Abartmamak lazım , ama bir gerçek var. Tedbir malesef şart, başka yol yok. 1 dakika orada kalmak istemezsin.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Sağlık örgütü çinden aldığı yüklü miktarda rüşvetler yüzünden Çin i anlamıştır. Çinli doktorlar virüs çinden yayıldı diyor işin içine abd ve tazminat girince böyle yalan bir araştırma sonucu çıkıyor. Bu iş tamamen Abd+Çin işi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi