İsrail Mescid-i Aksa'ya saldırdı! Yüzlerce yaralı, İslam dünyasına acil yardım çağrısı

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, İslam dünyasına yardım çağrısı yaparken, İsrail güçleri 4 saat süren direnişin ardından Aksa'dan çekildi.

GİRİŞ 10.05.2021 15:21 GÜNCELLEME 15.05.2021 20:48
Bu Habere 428 Yorum Yapılmış

Son Dakika Haberi: Günlerdir Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, geçtiğimiz gün Mescid-i Aksa'ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa'da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı.

Filistinliler ise Harem-i Şerif'ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı.

İŞGAL GÜÇLERİ BU SABAH YENİDEN SALDIRDI

İsrail polisi bu sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etti. Bu kanunsuz müdahale sonrası yüzlerce Müslüman yaralandı.

Yapılan resmi açıklamaya göre; İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırılarında bazıları ağır olmak üzere, yaralananların sayısı 300'e yükseldi.

İSLAM DÜNYASINDAN YARDIM TALEBİ

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, Harem-i Şerif'in hoparlörlerinden İslam dünyasına yardım çağrısı yaptı.

"Ya Rabbi Selahaddin nerede? Selahaddin nerede? Bize Selahaddin'ini gönder. Biz direnenleri zalimlerin insafına terketme! Canımı, kanımız Aksa'ya feda olsun" diye haykıran Şeyh Kisvani, Mescid-i Aksa'nın büyük bir saldırı altında olduğunu vurguladı.

Şeyh Kisvani, "Fanatik Yahudiler, bedenlerimizi çiğnemeden Harem'e giremezler" dedi.

İsrail polislerinin Harem-i Şerif'in hürmetini ihlal ettiğini belirten Şeyh Kisvani, İslam dünyasına hitaben, "Nerede onurunuz?" ifadelerini kullandı.

AA MUHABİRLERİ DE YARALANDI

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'daki olayları takip eden AA muhabiri ve kameramanlarını da darbetti ve yaraladı.

 

DİRENİŞ ZAFER GETİRDİ

Müslümanlar teslim olmadılar. İsrail güçleri, 4 saat süren Müslümanların kararlı direnişinin ardından Mescid-i Aksa'dan çekildi.

Müslümanlar, işgalci İsrail'in silahlı, ses ve gaz bombalı saldırılarına karşı koydu. Mescid-i Aksa'nın kapıları açıldı. Camide temizlik yapan Müslümanlar, daha sonra öğle namazı kıldı.

 4 saat süren kararlı direnişinin ardından Müslümanlar, Mescid-i Aksa'da öğle namazını kıldı.

FANATİK YAHUDİLER BASKIN YAPACAKTI

Sabah namazını Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da kılan binlerce Filistinli, namazın ardından Mescid-i Aksa'nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi.

Filistinliler, gösterinin sonrasında fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbet tutmaya başladı.

Harem-i Şerif'in bazı noktalarına barikatlar kuran Filistinliler, buradan ayrılmayacaklarını dile getirerek sık sık "Canımız, kanımız sana feda Aksa" sloganı attı.

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti.

Mescid-i Aksa çevresinde polis Müslümanlara saldırıyor.

İŞGALİ KUTLAYACAKLARDI

Fanatik Yahudiler, İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal ettiği, 1967'deki Altı Gün Savaşı'nın yıl dönümünü İbrani takvimine göre "Kudüs Günü" olarak kutluyor.

Fanatik Yahudi örgütler, bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerine denk gelen "Kudüs günü" nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları yapmıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa çevresinde oluşturduğu gerginlik devam ediyor.

Mescid-i Aksa çevresinde polis Müslümanlara saldırıyor.

KADINLARA SALDIRIP KABLOLARI KESTİLER

İşgalci İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'da bulunan ve içinde murabıt Kudüslü kadınların bulunduğu Kubbet'üs-Sahra'ya saldırıp ses ve gaz bombaları attı.

Güvenlik güçleri, Mescid-i Aksa'nın hoparlörlerinden yapılan anonsları engellemek için kabloları kestiler.

HAREM-İ ŞERİF'İN ÖNEMİ

Harem-i Şerif, hem Müslümanlar hem de Yahudiler tarafından kutsal sayılıyor. Yahudiler için bölge Museviliğin en kutsal noktası ve Tevrat'ta adı geçen iki mabedin de geçmişte bulunduğu yer.

Mescid-i Aksa ise İslam'ın üçüncü en kutsal ibadet yeri olarak kabul ediliyor.

Bu bölgenin içinde olduğu Doğu Kudüs, 1967'deki Altı Gün Savaşı olarak da bilinen Arap-İsrail savaşından bu yana İsrail devletinin işgali altında bulunuyor.

İSRAİL BÖLGENİN DEMOGRAFİSİNİ DEĞİŞTİRDİ

İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal etmesinden bu yana kentteki Yahudi nüfus da önemli bir artış kaydetti.

1967 yılından bu yana İsrail burada en az 10 yerleşim birimi kurdu. Buraya yaklaşık 200 bin civarı Yahudi yerleştirildi.

Uluslararası hukuk tarafından Kudüs'teki Yahudi yerleşimleri yasa dışı kabul ediliyor. Ancak İsrail, buna itiraz ediyor.

Kudüs'te yaklaşık 850 bin kişi yaşıyor. Nüfusun yüzde 37'sini Araplar, yüzde 61'ini de Yahudiler oluşturuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 428
  • Namık 2 yıl önce Şikayet Et
    şu anda uyuyorlar. sakın uyandırmayın
    Cevapla
  • Nizam 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam Dünyası diye bir dünya ben görmedim varmı böyle bir dünya varsa neden sessizler başlarını kumamı gömmüşler
    Cevapla
  • Yahyahizim 2 yıl önce Şikayet Et
    Sahiden bu 'İslam dünyası' neredeymiş? Bu güne kadar görünürlerde yok. Gören varmı?
    Cevapla
  • Diyar 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık neyi bekliyoruz Bakara﴾191﴿ Onları yakaladığınız yerde öldürün; sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne öldürmekten daha kötüdür. Mescid-i Harâm civarında onlar sizinle savaşmadıkça siz de orada onlarla savaşmayın. Şayet sizinle savaşmaya kalkışırlarsa o zaman onları öldürün. İşte kâfirlerin cezası böyledir!
    Cevapla
  • Akiseli 2 yıl önce Şikayet Et
    islam dünyası diye bişey mi kalmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!