İsrail polisi, işgal altındaki Mescid-i Aksa’da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etti ve yüzlerce kişi yaralandı.

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şam Kapısı ile Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki saldırılarında 14 Filistinli yaralandı. İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı'nda Filistinli gençlere müdahale etti.

Gösteriler sırasından İsrail askerleri  Filistinli Meryem Afifi yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.

Meryem Afifi, tutuklama sonrası İsrail askerine soruyor: "Çocuklarının büyüdüğünde zalimlerin tarafında olmasını ister misin?"

Meryem Afifi, İsrail askerine soruyor:

Ben ne yaptım?

Dövülen bir çocuğu korumaya çalıştığım için mi?

Evlerinden çıkarılmak istenen insanları koruduğum için mi bu haldeyim?

Sen şu an ne hissediyorsun?

Biliyorum sen de bir insansın, bir ailen var, belki çocukların var.

Onlar büyüdüğünde zalimlerin tarafında olmasını ister misin?

Sen küçük bir çocukken geleceğe dair hayaller kurarken bunu mu hayal ettin?

Yanlış tarafta olmayı mı?

Büyüyünce zalim olacağım mı dedin?

Büyümeyi hayal eden ve rüya gören bir çocukken, istediğin bu muydu?

Zalimlerin yanında olmak?

 

Öte yandan Filistinliler, yapılan gösteri sonrasında fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya başladı. Harem-i Şerif’in bazı noktalarına barikatlar kuran Filistinliler, Harem-i Şerif’ten ayrılmayacaklarını dile getirerek sık sık "Canımız kanımız sana feda Aksa" sloganı attı.

NAMAZ KILANLARA SALDIRI

İsrail polisleri, Aksa'ya yönelik gerçekleştirdikleri saldırılarda Müslüman Filistinlileri hedef aldı. Camide namaz kılanların üzerine koşturarak saldıran barbar yönetime bağlı güvenlik güçleri, namaz kılanları tekme, yumruk ve copladı; namazlarını zorla bozdurdu.

Yorumlar 71 Yorum Var
  • Ülvi 10.05.2021 20:07
    Allah müsəlmanlara zülm edən kafirləri her iki dunyada zəlil etsin. Bu Ramazan ayı müsəlmanları qalıb, kafirləri isə həlak etsin. Əmin!
  • Çiçek. 10.05.2021 19:37
    ABD yalancı insan hakları yalancı bunları görüpte susan 2 yüzlüler yalancı lar yalan iftira ATABİLİYORLAR UTANMADAN O. KADAR. HANİ SOY KIRIM SOY DİYENLER VAR YAAAA ASIL SOYKIRIM FİLİSTİNE YAPILIYOR BU HUKU TANIMAZ BU KATİL İSRAİL TÖRÖR DEVLETİ İNŞALLAH YAŞATTIGINIZIN KAT KAT FAZLASINI YAŞARSINIZ İSRAİL VE DESTEKÇİLERİ ALLAH IN İZNİYLE İNŞALLAH AMİN
  • erdem 10.05.2021 19:36
    Allah zalimleri Kahhar ismiyle kahretsin! Allah Kudüs'ü ve Müslümanları korusun.
  • Vatandaş 10.05.2021 19:28
    Bu ne zorbalık yahu şeref yok bunlar da Filistin yanındayız
  • İsmail* 10.05.2021 19:01
    Hükümetimize sesleniyom tek çare bunların ürünlerine ek vergiler koymak başka türlü boykot yapılamaz insanları resmen ürünlerle esir almışlar belki ek vergi konulup yerli mala eğilim olur.gunluk cirolarına zarar verildi mi bak ne oluyor.Gece rahat uyuyorlardı?
Daha fazla yorum görüntüle