Füzelerle İsrail'i vurdular, ölü ve yaralılar var! Ordu ve Netanyahu'dan tehdit

Hamas'ın İsrail'e fırlattığı roketlerden bazıları, Demir Kubbe'yi aşarak Aşdod ve Aşkelon'a düştü. İsrail ordusu ve Netanyahu'dan ise tehdit mesajları geldi.

GİRİŞ 11.05.2021 17:40 GÜNCELLEME 12.05.2021 09:02
Bu Habere 401 Yorum Yapılmış

Hamas'ın İsrail'e fırlattığı roketlerden biri, Demir Kubbe Hava Savunma Sistemini aşarak Aşdod ve Aşkelon şehirlerine düştü.

Kassam Tugayları 5 dakikada toplam 137 roketin fırlatıldığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) geçtiği bilgiye göre; bu roketlerden bazılarının Demir Kubbe Hava Savunma Sistemlerini aşarak, Aşdod ve Aşkelon şehirlerine düştüğü kaydedildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

AA muhabirine konuşan İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, Gazze'den İsrail'in güneyine atılan roketler nedeniyle Aşkelon şehrinde 2 İsrailli kadının hayatını kaybettiğini söyledi. Aşkelon ve Aşdod şehirlerinde toplam 7 kişi de yaralandı.

İsrail savaş uçakları da, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde sivillerin evleri ve bir okulun da aralarında bulunduğu birçok noktaya hava saldırıları düzenledi. Saldırılar sonucunda maddi hasar meydana geldi.

El Kudüs Tugayı da İsrail'in Gazze'de kendilerine ait bir karargahı bombaladığını, 3 saha komutanının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Netanyahu'nun oğlundan Erdoğan'ın Filistin paylaşımına hadsiz cevap

İSRAİL ORDUSU HAREKETE GEÇTİ, NETANYAHU'DAN TEHDİT

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze sınırındaki birliklere takviye gönderildiği aktarıldı. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Benny Gantz'ın Gazze için takviye kuvvetleri çağırdığı bilgisi yer aldı. Aynı açıklamada, "iç cephe savunmasını derinleştirmek" için, Gantz'ın 5 bin İsrail askerinin seferber edilmesini emrettiği bilgisinin altı çizildi.

Gantz, İsrail'in Hamas'a ve İslami Cihat Hareketine sert darbeler indirmeye devam edeceğini kaydetti.

Öte yandan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'dan yeni bir açıklama geldi. Bir savaşın ortasında olduklarını söyleyen Netanyahu, Gazze'ye saldırıların yoğunluk ve sıklığını artıracaklarını belirterek, "Hamas burada beklemediği darbeler alacak" dedi.

"BEDELİ AĞIR OLACAK"

Mescid-i Aksa ve Gazze'de İsrail saldırılarının artması sonrası Hamas, dün yaptığı açıklamada, Tel Aviv yönetiminin dini bir savaş başlattığını ve bunun da bedelinin ağır olacağını belirtmişti.

2014'TEN BERİ EN YOĞUN SALDIRI

Konuya ilişkin açıklama yapan İsrail Savunma Kuvvetleri, "Dünden bu yana Gazze’den İsrail’e 630 roket atıldı. Bu, 2014’ten bu yana en yoğun roket saldırısı." açıklamasında bulundu.

 

Dini bir savaş başlattılar, bedelini ağır ödeyecekler

KUDÜS'TE NELER YAŞANDI?

Günlerdir Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa'ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa'da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise Harem-üs Şerif'ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı. İsrail polisi ise ertesi sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etmişti. Bu müdahale sonrası yüzlerce Müslüman yaralanmıştı. Aynı günün akşamında ise Gazze'ye İsrail jetleri tarafından hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda 24 sivil ölürken 100'den fazla insan yaralandı.

Katil İsrail'in saldırılarında çocuklar ve bebekler de vefat etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 401
  • Aydost 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu çakal soylarlnl,Natanâhu ve soyunu gebertmek şart,ey neredesiniz,Müslümanlm diye bu Cihanda nefes alan Miminler,hepinizmi korkuyorsunuz şeytandan,yazlklar olsun.
    Cevapla
  • frkn 2 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık. Bizim ümmet olarak bu sünepelk ne zaman bitecek dünyanın sesizliği bombalardan daha acı
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yine hereamankigibi 200 300 filistinli sehit olur 5 10 yahudi olur ondan sonra geri barisalim filmin sonu bu biktik valla ALLAH yardimcilari olsun
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Zalim İsrail, demir kubbe değil, çelik kubbelere girsen korunamayacak, kurtulamayacaksın, yaptığın zulüm ve katliamların sayısı milyonları aştı,yaptıklarınızı bilmeyen kalmadı. Unutma zulüm payidar OLMADI OLMAYACAKTIR. Süren ve zamanın daralıyor, ya aklını başına alır adam gibi uslu durursun, yada bundan sonra uyumak size haram olacaktır. bizden söylemesi. Demir kubbende kurtaramadı seni.
    Cevapla
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Tel avivi boş bırakmayın basın füzeyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!