Filistin Başbakanı Iştiyye: İsrail, insanlık suçu işliyor

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırıyla insanlık suçu işlediğini söyledi.

Filistin Başbakanı Iştiyye: İsrail, insanlık suçu işliyor
Filistin Başbakanı Iştiyye: İsrail, insanlık suçu işliyor
GİRİŞ 11.05.2021 18:00 GÜNCELLEME 11.05.2021 18:00
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Başbakan Iştiyye, İsrail’in Gazze Şeridi ile işgal altındaki Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İSRAİL KATLİAM YAPIYOR

İsrail’in Gazze’de insanlık suçu işlediğine dikkati çeken Iştiyye, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kendi siyasi emelleri için "ölüm mekanizmasını" kullandığını vurguladı.

Iştiyye, “İsrail, Gazze Şeridi’nde katliam yapıyor. Netanyahu, Gazze Şeridi’nde insanlık suçu işleyip ölüm mekanizmasını kullanarak bir sonraki İsrail hükümetinin önündeki siyasi tabloyu karmaşıklaştırmaya çalışıyor.” dedi.

Filistin topraklarında dökülen kanın durdurulması için Filistin yönetiminin yoğun diplomasi yürüttüğünü belirten Iştiyye, “Kardeş Mısır ve Ürdün olmak üzere uluslararası toplum taraflarıyla iletişimimiz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Iştiyye, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu birçok liderle görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı.

KUDÜS BİRLİĞİMİZE VESİLE OLDU

Filistin Başbakanı Iştiyye, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya saldırıları konusunda ise Kudüslülerin gösterdiği direnişten övgüyle söz etti.

Iştiyye, “Filistinlilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere tüm Filistin topraklarında mukaddesatımızı savunmak için ortaya koyduğu mücadeleyi tebrik ediyorum.” dedi.

Kudüs’ün Filistin davasını yeniden alevlendirdiğine dikkati çeken Iştiyye, “Kudüs, birliğimize vesile oldu. Kudüslüler fanatik Yahudilerin Aksa’ya baskın planını çökertti.” diye konuştu.

Iştiyye, bugün Mısır’ın başkenti Kahire’de yapılması planlanan Arap Birliği Dışişleri Bakanları olağanüstü toplantısında da Kudüs’teki Filistinlilerin mücadelesini güçlendirecek kararlar alınması ve kınama açıklamalarından vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

KUDÜS VE GAZZE'DE YAŞANANLAR

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için dün yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine de İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail ordusunun saldırılarında 9'u çocuk, 1'i kadın 25 Filistin şehit oldu, 115 kişi yaralandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Sivaslı 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistin türkiyenin himayesini kabul ederse türkiye nin bir ili olmayı kabul ederlerse türkiye de ordusuyla filistine yerleşir sorun biter türkiye ye bağlandığını kabul et ciyak ciyak ağlamayı bırakın türkiye ye katılın bizde size filistinli koruyalım
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm gücümüzle İsrail'e saldirmaliyiz tüm müslüman ülkeler olarak
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistinliler ile bağlantım olmasını istemiyorum. Yahudilerin ismini bile duymak istemiyorum.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bati sessiz yani onay veriyor ayni bosnada oldugu gibi
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten bu itrail devleti ve siyonistler yaşadıkça dünyaya huzur ve iyilik asla gelmeyeceği kesinlikle anlaşılmıştır artık.Hayır neye yanıyorum biliyormusunuz,osmanlı bu itraillilere kucak açtı ve ülkeye soktular.Faşist köpekler geberseymiş keşke..İçlerindeki bir kaç iyi aklıbaşında yahudi de gıkını çıkaramıyor..Ya da çıkarmıyor.Neyse şimdi yapılması gereken tek bir şey kaldı,o da onları ortadan kaldırmak..Çünki onlar için yahudiden başka hiç bir insan insan olarak gözükmüyor.Bu durumda Hitler den de daha tehlikeliler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?