Terör devleti İsrail, düzenlediği hava saldırısı ile Gazze’de bulunan çok katlı 2 binayı vurarak yıktı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları devam ediyor. İsrail düzenlediği hava saldırısı ile Gazze’de bulunan çok katlı El-Şuruk Kulesi’ni vurdu, vurulan bina tamamen yıkıldı. İsrail basınında yer alan haberlerde, vurulmadan önce bina sakinlerinin binayı boşaltmaları konusunda uyarıldığı ve saldırı öncesi patlayıcı özelliği olmayan füzeler fırlatıldığı öne sürüldü. El-Şuruk Kulesi, İsrail hava saldırılarından yıkılan 3’üncü çok katlı bina oldu.

Saldırı sonucu ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

İSRAİL SALDIRILARINDA 65 KİŞİ ŞEHİT OLDU

İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 16'sı çocuk, 5'i kadın 1'i yaşlı olmak üzere 65 Filistinlinin şehit olduğu, yaralı sayısının ise 365'e çıktığı kaydedildi.

Bakanlık, daha önce yaptığı açıklamada Gazze'deki şehit sayısını 56, yaralı sayısını da 335 olarak duyurmuştu.

- KUDÜS VE GAZZE'DEKİ OLAYLAR

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Yorumlar 79 Yorum Var
  • vatandaş 13.05.2021 10:56
    Filistin dış işlerinde bize bağlanmalı.
  • adalet 13.05.2021 08:38
    Yıkılasın israil enkazını göreyim sana .devlet diyenin yüzüne tüküreyim
  • Oktay 13.05.2021 07:16
    Adolf Hitler seni rahmetle anıyorum
  • Kamil 13.05.2021 01:30
    Bu binalar uçak bombasıyla değil sanki alttan bomba yerleştirip yıkılmış benmi yanlış görüyorum hepside büyük binalar
  • Yorgun Yorumcu 13.05.2021 00:40
    arapları köle yapacakmışlar, çocuğun haberi yok araplar zaten köleniz olmuş, yanlız farkında olmadığınız bişey var, Türkler ise celladınız olacak İnşallah, o fanatik iblis ana babalarınız sizi eğitememişler, biz ve bizim çocuklarımız Allahın izniyle sizin gibi zalim toplulukların celladı olacağız.
Daha fazla yorum görüntüle