Macron’dan skandal Ermenistan desteği!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Erivan yönetiminin ‘Azerbaycan sınır ihlalinde bulunuyor’ manipülasyonuna destek vererek, skandal bir açıklama yaptı.

Macron’dan skandal Ermenistan desteği!
Macron’dan skandal Ermenistan desteği!
GİRİŞ 14.05.2021 11:32 GÜNCELLEME 14.05.2021 11:32
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Ermenistan’ın Başbakanı Nikol Paşinyan’ın destek arayışı devam ediyor. Dağlık Karabağ savaşını kaybetmesine karşılık halen bölgede hak iddia eden Erivan yönetimine, Fransa'dan destek geldi.

“Azerbaycan sınırımızı ihlal etti” iddiasında bulunan Paşinyan'a Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Facebook hesabından yaptığı açıklama ile destek verdi.

"AZERBAYCAN DERHAL ÇEKİLMELİ"

Macron, Azerbaycan’ın Ermenistan sınır bölgelerinden 'askerlerini derhal çekmesini' talep ederek, “Azerbaycan silahlı kuvvetleri Ermenistan topraklarını işgal etti. Derhal geri çekilmeleri gerekiyor" diye yazdı. Ermenice başka bir paylaşımda bulunan Macron, "Ermeni halkına bir kez daha söylüyorum: Fransa dayanışma içinde ve öyle kalacak" ifadelerini kullandı. Macron’un ofisinden yapılan açıklamada ise, "Cumhurbaşkanı Fransa'nın Ermenistan'ın toprak bütünlüğüne olan bağlılığını hatırlattı ve Azerbaycan askerlerinin Ermenistan topraklarından derhal çekilmesi gereğini vurguladı” denildi.

ERMENİSTAN’DAN 'SINIR İHLALİ' SUÇLAMASI

Öte yandan, Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'ı 'topraklarına asker kaydırmakla' suçlamamıştı. Ermenistan başsavcısının "toprak bütünlüğünün ihlaline" yönelik Azerbaycan’a ceza davası açtığı öne sürülmüştü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 69
  • ben bilmem 2 yıl önce Şikayet Et
    kendileri bir ermeni olduğu için doğal konuşmuş.
    Cevapla
  • Yürekler 2 yıl önce Şikayet Et
    laf söylemiş bal kabağı. sınırlar kimin umrunda. herkes her yeri işgal ediyor bu devirde. güçlü olan kazanır. yaşasın Türkiye, kahrolsun diğerleri
    Cevapla
  • Dobra 2 yıl önce Şikayet Et
    Macronun Ermenistan desteği sırf müslüman dusmanligindan . Bunu Ermeniler de öğrenecekler ama önce sağlam bir Fransız kazığı girmeli başka türlü anlamazlar.
    Cevapla
  • Kaplan. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi ermeni.Ne bekliyordunuzki.İsraili nasıl o bölgeye yerleştirdilerse.Ermenistanıda aynı devleti kurarak toplama insanlarla devlet kurdular.Bütün hedef Türkiye.Anlamayan kaldımı.?
    Cevapla
  • açık sözlü 2 yıl önce Şikayet Et
    ulan it Kimin toprağından bahsediyorsun Azerbaycan işgal edilmiş topraklarını geri almış o kadar erkek isen sen gel kurtar acemi köpek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!