Batı Şeria'daki Nekbe'nin 73'üncü yılı gösterisine müdahale: 13 yaralı

Batı Şeria’da Nekbe'nin 73'üncü yılı ve İsrail'i protesto amacıyla düzenlenen gösteriye müdahalesi sonucu 13 kişi yaralandı.

Batı Şeria'daki Nekbe'nin 73'üncü yılı gösterisine müdahale: 13 yaralı
Batı Şeria'daki Nekbe'nin 73'üncü yılı gösterisine müdahale: 13 yaralı
GİRİŞ 15.05.2021 18:14 GÜNCELLEME 15.05.2021 18:14

Filistinliler, Nekbe'nin (Büyük Felaket) yıl dönümünde İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek için Nablus'a bağlı Kusra köyünde gösteri düzenledi.

İsrail güçleri, göstericilere karşı gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullandı, Filistinliler taş atarak karşılık verdi.

13 FİLİSTİNLİ YARALANDI

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin saldırısında 11'i gerçek mermiyle olmak üzere 13 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İlk müdahalenin bölgedeki sağlık ekiplerince yapıldığı, ardından yaralıların hastaneye kaldırıldığı duyuruldu.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar dün de Batı Şeria'da protesto edilmiş, İsrail güçlerinin müdahalesinde 10 Filistinli hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

BÜYÜK FELAKET ANILIYOR

Filistinliler, İsrail'in 14 Mayıs 1948'de işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutması nedeniyle 15 Mayıs'ı "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak anıyor.

İsrail'in 15 Mayıs 1948'de tarihi Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi, Filistinliler için onlarca yıldır devam eden felaketler silsilesinin başlangıcı oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak