Filistin'den ABD'nin BMGK'daki tutumuna tepki

Filistin, ABD'nin BMGK'daki, Gazze'de ateşkes çağrısı için ortak açıklama yapmasına ve toplanmasına engel olma girişimlerini kınadı.

Filistin'den ABD'nin BMGK'daki tutumuna tepki
Filistin'den ABD'nin BMGK'daki tutumuna tepki
GİRİŞ 17.05.2021 17:32 GÜNCELLEME 17.05.2021 17:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Filistin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki (BMGK) tutumuna tepki gösterdi.

ABD'NİN POZİSYONUNU REDDEDİYORUZ

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "ABD'nin Güvenlik Konseyi'ndeki pozisyonu reddediyoruz. İsrail'in saldırganlığını durdurmak için çabalarımızı sürdürüyoruz" sözlerine yer verildi.

Açıklamada, ABD'nin tutumu nedeniyle İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını durdurması için BM Genel Kuruluna başvurmak üzere harekete geçileceği kaydedildi.

ABD'nin, BMGK'nın ateşkes çağrısı için ortak açıklama yapmasına ve toplanmasına engel olma girişimlerinin ardından Konsey dün 3. kez toplanmıştı.

BMGK mayıs dönem başkanı olan Çin'in Dışişleri Bakanı Vang Yi, kendisinin yönettiği toplantıda, ABD'yi BMGK'nın krize çözüm bulmaya yönelik çabalarını engellemekle suçlamıştı.

"ABD'YE ADİL TUTUM SERGİLEME ÇAĞRISI"

Vang, "ABD'ye adil bir tutum sergileme ve sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıyoruz. ABD, gerginliğin azaltılması, güvenin tesisi ve siyasi çözüm için uluslararası toplumla birlikte BMGK'ye destek vermeli" demişti.

Bir hafta içinde üçüncü kez toplanan BMGK hala somut bir adım atamadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • erdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    nukleer silah sart
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir "Leş"miş milletler. Boşuna kurmadıklarını belli ediyorlar. toplantıya çağırıp tıkama yöntemiyle ifsada uğratıyorlar işleyişi. Şeytanın küresel vesayetçileri
    Cevapla
  • Mavi yeşil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bm 5 kişiden oluşan bi topluluk oyuzden bunlarin 5ide ayni zihniyet kendi isini kendin gorecen allah bumillete bu devlete yeter onlar oynarken sen vur seyretsinler
    Cevapla
  • Mavi yeşil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin plani katliamla filistini yoketmek acimayana acinmaz bunlar kuranda lanetlenen birkavim oyuzden bunlara acinmaz kendi peygamberlerini olduren birkavim bunlarin hepsi yasadigi ulkeleri fesada verip kargasacikaranlardir
    Cevapla
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD den Filistin veya Gazze lehine bir şey beklemek yanlış, bunu anlayın artık beyler ! Sırtlan, ayakta duramayacak Av bulmuş, Avın yardımına gelecek te yok. Eniği, Avı rahatça yesin diye bekliyor. Müslümanlar daha muhabbet ededursun !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu