Fransa'dan İsrail'e flaş Gazze çağrısı

Fransa, Gazze'deki siviller için endişeli olduklarını bildirerek, İsrail'e Gazze'ye yönelik yardımların hızlı erişimini garanti etme çağrısında bulundu.

Fransa'dan İsrail'e flaş Gazze çağrısı
Fransa'dan İsrail'e flaş Gazze çağrısı
GİRİŞ 19.05.2021 03:00 GÜNCELLEME 19.05.2021 03:03
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Ulusal Meclis'te milletvekillerini sorularını yanıtlayan Fransa Başbakanı Jean Castex, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına ilişkin, Gazze'deki siviller için endişeli olduklarını bildirerek, İsrail'i Gazze'ye yönelik yardımların hızlı ve engelsiz erişim sağlamaya çağırdı.

''GAZZE'DEKİ SİVİLLERİN AKIBETİNDEN ENDİŞELİYİZ''

Fransa’nın tüm tarafları sükunete dönebilmek için şiddete, provokasyonlara ve nefrete derhal son vermeye çağırdığını hatırlatan Castex, insani bilançonun çok ağır olduğunu ifade etti. Durumun endişe verici bir hal aldığını kaydeden Castex, "Gazze'deki sivil nüfusun akıbeti konusunda endişeliyiz. Bugün bir insanı yardım konvoyun geçmesine izin verildi, bu hareket devam etmeli" dedi.

Castex, İsrail’in geçtiğimiz günlerde uluslararası medya kuruluşların bulunduğu binayı bombalamasına atıfta bulunarak, insani ve tıbbi personelin korunması ve gazetecilerin güvenliğinin sağlanması çağrısında bulundu.

YORUMLAR 35
  • sezayi 2 yıl önce Şikayet Et
    filistinde akıtılan kanın sorumluları avrupa birliği ülkeleridir.antisemitist yasayı kim çıkardı.avrupa aydınlarını cezalandırdı susturdu.israil terörü senide vurur önce fransa.
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar insani katlettidikten sonra senin merhametin senin olsun. Varsa tabi Elinde envayi gücte silahı oan siyonsit katil devletin yasama hakkı var. Elinde duadan başka silahı olmayan aynı zamanda o toprakların esas sahibi olan Filistin halkının yasama hakkı yok. İnşaallah bir gün sizde aynı akibete düsersiniz Colunuzla Cocugunuzla
    Cevapla
  • Hehe 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalana bak yav
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ula Macaron, Dünyanın en cılız en sahte tepkisi sampiyonu oldun, tebrikler.
    Cevapla
  • Neoturk 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayyyy simdi icim cizz etti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor