İşgalci İsrail'den ateşkes kararı iddiasına Hamas'tan yalanlama!

Son dakika: İsrail medyasının üst düzey İsrailli bir yetkiliye dayandığı haberlerde, Perşembe günü İsrail ve Filistin arasında ateşkes yapılacağı iddia edildi.

İşgalci İsrail'den ateşkes kararı iddiasına Hamas'tan yalanlama!
İşgalci İsrail'den ateşkes kararı iddiasına Hamas'tan yalanlama!
GİRİŞ 18.05.2021 23:54 GÜNCELLEME 19.05.2021 03:36
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, İsrail ve Filistin arasında ateşkes yapılacağı öne sürüldü. Ancak üst düzey Hamas yetkilisi İzzat el-Rishq, “Ateşkes için herhangi bir anlaşmaya veya belirli bir zamanlamaya ulaşılmadı” diyerek iddiaları yalanladı.

İSRAİL MEDYASINDAN ATEŞKES İDDİASI

İsrail medyasının üst düzey İsrailli bir yetkiliye dayandığı haberlerde, Perşembe günü İsrail ve Filistin arasında ateşkes yapılacağı iddia edilerek, beklenmedik gelişmeler dışında ateşkesin Perşembe günü yürürlüğe girmesinin beklendiği aktarıldı. Yetkilinin, "Kesin bir sonuç yok ve olmayacak. Hepimiz yorgunuz” dediği belirtildi.

NETANYAHU ATEŞKESE HAZIR OLDUĞUNU ABD'YE BİLDİRDİ

İsrail merkezli Kanal 12 ise, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun perşembe gününden itibaren ateşkese hazır olduğunu ABD’ye bildirdiğini öne sürdü. İsrail medyasında birçok kuruluş ise kaynak göstermeden, her iki tarafında da mevcut çatışmada hedeflerine ulaşması nedeniyle 2-3 gün içinde gerçekten bir ateşkesin beklendiğini bildirdi.

Bazı medya kuruluşları ise adı açıklanmayan bir diplomatik kaynağa dayandırdıkları haberlerinde, "Bu geceki raporların aksine, İsrail'in hiçbir anlaşma veya taahhüdü bulunmadığını" ifade etti.

HAMAS'TAN YALANLAMA

İsrail medyasında çıkan İsrail-Filistin arasındaki ateşkes haberlerini yalanlayan üst düzey Hamas yetkilisi İzzat el-Rishq, “Ateşkes için herhangi bir anlaşmaya veya belirli bir zamanlamaya ulaşılmadı” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, İsrail ve Filistin arasında ateşkes yapılacağı öne sürülmüştü. İsrail medyasının üst düzey İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı haberlerde, Perşembe günü İsrail ve Filistin arasında ateşkes yapılacağı iddia edilmiş, beklenmedik gelişmeler dışında ateşkesin Perşembe günü yürürlüğe gireceği aktarılmıştı. İsrail medyasında çıkan İsrail-Filistin arasındaki ateşkes haberlerine ilişkin açıklama yapan üst düzey Hamas yetkilisi İzzat el-Rishq, “Bazı düşman medyasının Hamas'ın Perşembe günü ateşkesi kabul ettiği doğru değil” ifadelerini kullanarak, “Ateşkes için herhangi bir anlaşmaya veya belirli bir zamanlamaya ulaşılmadı” dedi.

El-Rishq, Birleşmiş Milletler, Mısır, Katar ve diğer ülkeler tarafından yürütülen ateşkesi koordine etme çabalarının sürdüğünü ifade etti. Arabulucuların çabalarının ve temaslarının ciddi ve sürekli olduğunu belirten el-Rishg, “Filistin halkının talepleri açık ve iyi biliniyor" dedi.

MISIR’DAN İSRAİL-FİLİSTİN ARASINDA ATEŞKES ÖNERİSİ

İsrail medyasında yer alan haberlerde, Mısır’ın İsrail-Filistin arasında perşembe günü saat 06.00’dan itibaren başlayacak bir ateşkes önerdiği bildirilmişti. Haberlerde ayrıca, Hamas’ın bu ateşkese olumlu yanıt verdiği ifade edilirken, İsrail’in ise ateşkes teklifine henüz yanıt vermediği aktarılmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 46
  • Faydasız 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail istediğini yaptığı flistinde çaresizlikten ateşkes yapacaklar.....
    Cevapla
  • ayna 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslümana ateşi kes ben devamlı vurucam demektir.
    Cevapla
  • Kasımpaşalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinsi İsrail’e güven olmaz . Mavi Marmara da, Türkiye’ye az çirkeflik yapmadılar .
    Cevapla
  • Merve 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz de yedik. Heee kesin ateşkes yapar.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ates kes diyor seneye ramazanda yine saldırır bu yahudiler durmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor