ABD ve Filistin'den ateşkes görüşmesi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile İsrail ve Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasını değerlendirdi.

ABD ve Filistin'den ateşkes görüşmesi
ABD ve Filistin'den ateşkes görüşmesi
GİRİŞ 21.05.2021 23:50 GÜNCELLEME 21.05.2021 23:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Hüseyin eş-Şeyh, Twitter hesabından paylaştığı açıklamada, Blinken'in Abbas'ı telefonla aradığını belirtti.

Bölgede yaşanan son gelişmelerin ve Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkesin ele alındığı görüşmede Abbas, İsrail'in Kudüs ve Batı Şeria'daki Filistinlilerine yönelik saldırılarının durması ve Gazze'nin yeniden imarının gerekliliği üzerinde durdu.

Açıklamaya göre, Abbas, işgali sonlandıracak siyasi sürecin derhal başlaması gerektiğini ifade etti. İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'tan itibaren düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 243 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail ile Hamas arasında Mısır'ın ara buluculuğunda varılan ateşkes, gece 02.00'de uygulamaya konulmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price bugün yaptığı yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, İsrail-Filistin meselesini görüşmek ve taraflarla temaslarda bulunmak üzere bölgeye gideceğini bildirmişti.

YORUMLAR 2
  • yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    mahmut Abbasın ilk defa sesini duyduk
    Cevapla
  • İsmail* 2 yıl önce Şikayet Et
    Her yıl israilin prokatif eylemlerine artık bir son verilmeli!! Kan ve gözyaşı dinmeli!!! Masum insanların canına malına kast edenler derhal cezalandırılmalıdır!!! Huzur ve sükûnet sağlanmalı!!! Çocuklar artık ölmesin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası