Sivil Yahudi işgalcilerin saldırısında 7 Filistinli yaralandı

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde sivil Yahudi işgalciler, Filistinlilere taş, sopa ve biber gazı ile saldırdı. Olayda 7 Filistinli yaralandı.

Sivil Yahudi işgalcilerin saldırısında 7 Filistinli yaralandı
Sivil Yahudi işgalcilerin saldırısında 7 Filistinli yaralandı
GİRİŞ 24.05.2021 09:27 GÜNCELLEME 24.05.2021 09:27

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Selfit kentine bağlı Itamar yerleşim biriminden gelen bir grup Yahudi, Filistinlilere ait tarım alanlarının bulunduğu Vadi Gana bölgesinden büyükbaş hayvanlarla geçmeye çalıştı.

Filistinlilerin Yahudi işgalcilere ait hayvanların narenciye tarlalarına zarar vereceği için geçişe engel olması üzerine taraflar arasında çatışma çıktığını söyleyen Deyrastiya Belediye Başkanı Said Zeydan, işgalcilerin Filistinlilere taş, sopa ve biber gazı ile saldırdığını söyledi.

7 FİLİSTİNLİ YARALANDI

Olayda 7 Filistinli yaralandı. Yaklaşık üç saat süren olayda İsrail askerleri de Yahudi işgalcilere koruma sağlamak için bölgeye gitti.

Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi'nin raporlarına göre, Yahudi yerleşimciler son zamanlarda, hayvanlarını Filistinlilere ait tarım alanlarında otlatarak, mahsule zarar vermeye başladı.

Filistinli yetkililer, İsrail askerleri ile Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlileri topraklarından çıkarmak amacıyla Batı Şeria'nın birçok bölgesinde benzer saldırılar düzenlediğini belirtiyor.

İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARI

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın 248 Filistinli hayatını kaybetmiş, 120 binden fazla kişi evinden olmuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi