İngiltere Dışişleri Bakanı Raab Ramallah'ta

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesi başladı. Raab, "İngiltere, İsrail ile Gazze'deki ateşkesi memnuniyetle karşılamaktadır" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Raab Ramallah'ta
İngiltere Dışişleri Bakanı Raab Ramallah'ta
GİRİŞ 26.05.2021 17:31 GÜNCELLEME 26.05.2021 17:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesi başladı.

Raab, Ramallah'a gelişi öncesinde yaptığı yazılı açıklamada, "İngiltere, İsrail ile Gazze'deki ateşkesi memnuniyetle karşılamaktadır ve tüm tarafların artık sürdürülebilirliğini sağlamaya odaklanması şarttır" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞMESİ BEKLENİYOR

Raab, "Son ay içinde yaşananlar, hem İsrailliler hem de Filistinliler için daha olumlu bir geleceğe doğru gerçek bir ilerleme kaydedilmesi ve bu kadar çok insanın hayatına mal olan şiddet döngüsünün kırılmasına ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir" dedi.

Raab'ın Abbas'la görüşmesinden sonra, Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye ve Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Mısır, Ürdün ve ABD Dışişleri Bakanları ateşkesi istikrara kavuşturmaya yönelik uluslararası çabalar kapsamında Ramallah'a gelmişlerdi.

İSRAİLLİ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞME YAPTI

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ashkenazi'nin İngiliz mevkidaşı Raab ile Kudüs'teki makamında bir araya geldiği ifade edildi.

Konuk bakan ile Gazze'deki ateşkesi masaya yatıran Ashkenazi'nin Gazze'ye düzenledikleri saldırılarda İngiltere'nin verdiği destekten dolayı Raab'a teşekkür ettiği aktarıldı.

Açıklamaya göre görüşmede, Hamas'ı zayıflatmanın İsrail ve Filistin'in yanı sıra bölgenin ve uluslararası ülkelerin çıkarına olduğunu savunan Ashkenazi, İngiltere'yi Hamas'ı "terör örgütleri" listesine almaya çağırdı.

SERBEST BIRAKILMA ÇAĞRISI

Ashkenazi ayrıca İngiliz mevkidaşından, Hamas'ın elinde bulunan esirlerin ve kayıp kişilerin serbest bırakılması için çalışmasını talep etti.

İsrail, Hamas'ın 2014'ten bu yana ikisi asker toplam 4 İsrailliyi elinde tuttuğunu savunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Davut 58 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin pespese filistini ziyaret etmeleri hic normal degil bence yakinda cikar kokusu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler