Yunan jetleri ilk kez indi, Suudi Arabistan Yunanistan Genelkurmay Başkanı'nı ağırladı. Resmi sitelerden yayınlanan fotoğraflar, Türkiye karşıtı ittifakı bir kez daha ifşa etti.

ABD ile arasından su sızmayan Atina yönetiminin yeni hamlesi ise, hem savaş uçakları hem de Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'u Suudi Arabistan'a göndermek oldu.

GENELKURMAY BAŞKANINA MADALYA

Resmi törenle karşılanan General Floros, Suudi mevkidaşı Fayyad Hamid el-Ruveyli ile bir araya geldi. Yunanistan Genelkurmay Başkanı'na madalya verildiğini gösteren görüntüler internet sitesinden yayınlandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, görüşmede Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin ele alındığı kaydedildi, Kral Abdülaziz I madalyasının sunulduğu aktarıldı.

2 AY ÖNCE DE TATBİKAT YAPMIŞLARDI

Suudi Arabistan, Mart ayında Türkiye karşıtı ittifakın merkez üssü haline gelen Girit'teki Suda Üssü'ne ilk kez F-15 savaş uçaklarını göndermiş ve taraflar Ege Denizi üzerinde tatbikat yapmıştı.

2 AY SONRA ŞİMDİ DE YUNAN JETLERİ SUUDİ ARABİSTAN'A TATBİKAT İÇİN GİTTİ

Yaklaşık iki ay sonra bu kez Yunan tarafının Orta Doğu'ya yaptığı çıkarma, yerel medyada "Atina ile Riyad'ın askeri ilişkilerinde yeni dönem" başlıklarıyla yer buldu.

Haberlere göre, dört Yunan F-16 jeti ilk kez Suudi Arabistan'daki Kral Faysal hava üssüne indi. Suudi Arabistan ise, ortak tatbikat için F-15'lerin yanı sıra Eurofighter ve Tornado savaş uçaklarını devreye soktu.

Ürdün sınırı yakınlarındaki Kral Faysal Hava Üssü'nden havalanan savaş uçaklarının fotoğraflarını, Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı resmi sosyal medya hesaplarından defalarca paylaştı.

F-16'ların ilk kez Ege ve Akdeniz havzası dışında uçuş yaptığını sevinç çığlıklarıyla aktaran Yunan medyası, Suudiler tarafından oldukça sıcak bir karşılama yapıldığını da yine haberlerinde kaydetti.

Yorumlar 269 Yorum Var
  • HIDIR BUDUR 29.05.2021 22:13
    Suudi şeyhülislam fetvasında " "- İsrail ile savaşmak CAİZ DEĞİLDİR" diye fetva verilebiliyorsaa varın artık gerisini siz düşünün..??? Nasıl Sır'at köprüsünden geçecek bu "İslam düşmanları ile al takke ver külah yatıp kalkanlarr.. İsrail, Batı emperyalizmi değirmenine su taşıyanlarrr. Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın...
  • Yozgatli 29.05.2021 00:05
    Suud kiralligi HAINLIKTE bir numara Hain zavallilar KUKLALAR Türkiye Osmanli düşmani suud KUKLASI manyaklar. Allah tahtinizi yerle bir eylesin. Osmanli Torunlari elbet bir gün gelecek islama müslümanlara en güzel şekilde hizmet edecek. Tahtiniz yikilsin inşa Allah. Amin Amin Amin
  • Hasan 28.05.2021 14:33
    Allahım sen bu saudi ailesini kahhar isminle kahr-u perişan eyle.. onları salih kavmi ,lut kavmi ,firavun kavmi gibi üzerlerine lanet ve cezanı indir ya rabbi...
  • Bilmez 28.05.2021 00:30
    Ömrünüz 10 Yil Sudi Sudi Halki Uyanin Bassinizdakiler Sizi Satmis Uyanin
  • Antepli.v. 27.05.2021 20:22
    Burada anormal bir durum yok Amerikali babaları emir vermiştir yunan dostlarımız Geliyor onlara hizmette kusur Etmeyin unutmayın o koltukta bizim sayemizde oturuyorsunuzdur demiştir Zavali bedeviler ne yapsın emir demiri keser yanı başlarında Irak suriye libyanın hali ortada Sıranın kendilerine yaklaştığının farkındalar onların derdi müslümanlara yapılan zulüm değil tek korkuları saraylarının bir gün Başlarına yıkılması
Daha fazla yorum görüntüle