Biden'dan kongreye çağrı

ABD Başkanı Joe Biden, California'nın San Jose kentinde 8 kişinin yaşamını kaybettiği silahlı saldırının ardından, ülkedeki bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdi.

Biden'dan kongreye çağrı
Biden'dan kongreye çağrı
GİRİŞ 27.05.2021 09:55 GÜNCELLEME 27.05.2021 09:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden olaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, San Jose'deki saldırı hakkında Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve kendisinin bilgilendirildiğini belirtti.

8 kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan olaya ilişkin detaylı bilgi almayı beklediklerini vurgulayan Biden, "Ancak kesin olarak bildiğimiz bazı şeyler var. 8 aile bir daha asla bir bütün olamayacak. Sevdikleri eve gelebilecek mi diye bekleyen çocuklar, aileler, eşler var" dedi.

MİLLETİMİZİN RUHUNU PARAMPARÇA EDİYORDU

Biden, bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdiğini belirterek, daha önce, Atlanta, Colorado, Güney Carolina, Indiana gibi yerlerdeki silahlı saldırılar nedeniyle bayrakların yarıya indirildiğini anımsattı ve "Yeter" mesajını verdi.

Kongreyi silah düzenlemeleri ile ilgili yasalar konusunda bir an önce harekete geçmeye davet eden Joe Biden, "Bir kurşunla alınan her can, milletimizin ruhunu paramparça ediyor. Daha fazlasını yapabiliriz ve yapmalıyız" çağrısında bulundu.

CALIFORNİA'DA SİLAHLI SALDIRI

California'daki silahlı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti. Saldırganın da yaşamını yitirmesiyle can kaybı 9'a yükseldi.

Yetkililer, saldırganın ismini açıklamadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Alican 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistinde babasını annesini bekleyen çocuklar da var hata çocuğunu toprağa gömen aileler var onlar ne yapsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?