BM'nin İsrail kararına Netanyahu'dan tepki

60'tan fazlası çocuk 283 Filistinli'nin ölümünden sorumlu İsrail Başbakanı Netanyahu, BM İnsan Hakları Konseyinin İsrail’in insan hakları ihlallerini soruşturmak üzere komisyon kurulmasını öngören kararı onaylamasına tepki gösterdi.

BM'nin İsrail kararına Netanyahu'dan tepki
BM'nin İsrail kararına Netanyahu'dan tepki
GİRİŞ 28.05.2021 09:23 GÜNCELLEME 28.05.2021 09:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi’nin soruşturma komisyonu kurulması kararını kabul etmesinin "utanç verici" olduğunu iddia etti.

"İSRAİL KARŞITLIĞININ ÖRNEĞİ"

Söz konusu kararın BM İnsan Hakları Konseyinin "İsrail karşıtı takıntısının bir başka örneği" olduğunu ileri süren Netanyahu, konseyin bu kararla abluka altındaki Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren Filistinli direniş gruplarını akladığını savundu.

Netanyahu, BM İnsan Hakları Konseyini hedef alan açıklamasında, söz konusu kararla "uluslararası hukukla alay edildiği" iddiasında bulundu.

BM İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in insan hakları ihlallerini soruşturmak üzere acilen bağımsız uluslararası soruşturma komisyonu kurulmasını içeren kararı kabul etmişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Suyun ısındı senin.. yargılanman yakınlaşıyor ama önce 7 haziranda arkasına sığındığın ve kötüye kullandığın yetkiyi teslim edeceksin.sonrasında ülkene halkına başta yolsuzluk olmak üzere tüm suçlamalardan yargılanma vaktin gelcek inşallah.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar Hitler de, aynı şeyleri söylüyordu..
    Cevapla
  • ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak israil senin anladığın dil belli o gunlerde gelecek insallah gebereceksiniz..
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail karşıtlığını rütbe diye taşırım. Kahrolsun israil
    Cevapla
  • MiSaFiR 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ile ilgili alınan karar, GEÇ ALINDIĞI İÇİN utanç vericidir... Müslümanlara yapılan haksızlıklar ve zulümlerin neticesinde BM'de alınan kararlardan sonra herkesi İSRAİL KARŞITI olarak suçlamak, ÇOK APTALCA BİR DURUM HALİNE GELDİ !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'