Dünya genelindeki ülkeler doğum oranlarını artırmak için neler yapıyor?

Çin düşük doğum hızına ilişkin çalışma başlattı. Düşük doğum hızıyla mücadele eden pek çok ülkede doğurganlık oranını yükseltmek için çeşitli politikalar geliştirildi.

Dünya genelindeki ülkeler doğum oranlarını artırmak için neler yapıyor?
Dünya genelindeki ülkeler doğum oranlarını artırmak için neler yapıyor?
GİRİŞ 02.06.2021 12:59 GÜNCELLEME 02.06.2021 12:59

Çin, Pazartesi günü yaptığı açıklamada üçüncü çocuğunu yapmak isteyen çiftleri destekleyeceğini duyurmuş, ilgili destekleyici tedbirlerin Çin'in nüfus yapısının iyileştirilmesine katkıda bulunacağı, yaşlanan nüfusa etkili bir çözüm sunacağı ve ülkenin insan kaynakları avantajlarını koruyacağını söylemişti.

Çin'e ek olarak doğurganlık oranını artırmak için çaba gösteren başka ülkeler de oldu. Altta, dünya genelinde düşen doğum oranlarıyla mücadele eden diğer ülkelerin neler yaptıklarına göz atabilirsiniz.

RUSYA

Annelik Sermayesi Programı, Rusya'nın Sovyetler'in yıkılması sonrasında yaşadığı demografik gerilemeyle mücadele için 2007 yılında faaliyete geçti. Program kapsamında birden fazla çocuğu olan annelere bir kereye mahsus olmak üzere yüzlerce bin ruble değerinde ödeme yapılıyor.

İTALYA

İtalya hükümeti de çiftleri daha fazla çocuk sahibi olmaları konusunda cesaretlendirmek için kendi mali teşviklerini denedi. İtalya, 2015'te her çifte çocuk başına yaklaşık 977 ABD doları nakit destek dağıtmaya başladı.

İSVEÇ

İsveç'teki kadınlar genellikle hastanede doğum yapıyor. Doğum ve sonrasındaki hastane konaklama ücretlerinin neredeyse tamamı vergiler tarafından karşılanıyor.

İsveç'teki ebeveynler ayrıca çocuklarının doğumundan sonra toplam 480 gün ücretli doğum izni kullanma hakkına sahip.

 

KAYNAK: XİNHUA HABER AJANSI
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması