Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Kudüs ve Aksa'ya yardım çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, İslam ülkelerine Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yapılacak maddi yardımların toplanacağı bir fon oluşturulması için çağrıda bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Kudüs ve Aksa'ya yardım çağrısı
Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Kudüs ve Aksa'ya yardım çağrısı
GİRİŞ 02.06.2021 17:36 GÜNCELLEME 02.06.2021 17:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın savunulmasının Müslümanlar için itikadi bir yükümlülük, bu konuda gösterilen ihmalin ise ümmete karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulandı.

İslam ülkelerine Din İşleri ve Evkaf bakanlıkları bünyesinde Kudüs ve Aksa'ya yapılacak maddi yardımların toplanacağı bir fon oluşturmaları çağrısında bulunuldu.

FİLİSTİN HALKINA TEBRİK

Dünya Müslüman Alimler Birliği mütevelli heyetinin sanal ortamda düzenlediği toplantı sonrası yayımlanan sonuç bildirisinde, İsrail'e karşı gösterdikleri direniş, sabır ve sebat dolayısıyla Kudüs, Gazze ve Filistin halkı tebrik edildi.

Filistin'de mazlumların kazandığı zaferden duyulan memnuniyet ifade edilirken, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulunuldu.

"UZLAŞIYI SAĞLAYIN"

Dünya Müslüman Alimler Birliği, İslam toplumlarından anlaşmazlık noktalarından kaçınarak aralarında uzlaşıyı temin etmelerini istedi.

Bildiride ayrıca İslam dünyası ve uluslararası topluma "sorumluluklarını yerine getirmeleri ve adil Filistin davasını desteklemeleri" çağrısı yapıldı.

ATEŞKES SAĞLANDI

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 Filistinli hayatını kaybetmiş, 1948 kişi yaralanmış, binlerce bina tamamen yıkılmış ya da kullanılamaz hale gelmişti.

 

YORUMLAR 1
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Maddi manevi tazminat ödesin israil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar