Sivil tabirle söylüyorum, Türkiye S-400'leri aktif etmiş durumda

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, ABD ile gerilime neden olan S-400 Hava Savunma Sistemleri ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Sivil tabirle söylüyorum, Türkiye S-400'leri aktif etmiş durumda
Sivil tabirle söylüyorum, Türkiye S-400'leri aktif etmiş durumda
GİRİŞ 12.06.2021 11:32 GÜNCELLEME 12.06.2021 11:33
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, NATO ve G7 Zirveleri ile diplomasi trafiğini Kamil Erdoğdu ve Mehmet Kıvanç'ın hazırladığı Dünya Postası programında yorumladı.

"Bu tür toplantılarda çok fazla beklenti içine girilmemeli" diyen Karataş, ABD Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye "defolu" geldiğini söyledi.

Karataş, Erdoğan Biden görüşmesini şu şekilde değerlendirdi:

"Ermeni lobisi, Rum lobisi, zaman zaman Yahudi lobisi, hatta buna PKK ve FETÖ lobisi de eklenebilir, Biden bu lobilere açık kapı bırakacak şekilde seçimleri kazandı. Biden, sözde Ermeni Soykırımı Tasarısını da tanıyarak bu toplantıya defolu geliyor."

Türkiye'nin 14 Haziran zirvesi nedeniyle gerginliği yükseltmediğini belirten Karataş, Türkiye'nin milli menfaatleriyle "ABD'nin bölgesel faaliyetleri arasında büyük farklar" olduğunu belirtti.

S-400 krizi hakkında da konuşan Karataş, bu konuyu, "S-400'ler harbe hazır. Sivil tabirle söylüyorum, aktif edilmiş durumda. 16 Ekim 2020 yılında üç füze atarak harbe hazırlıklarının birinci aşamasını tamamladılar. S-400'ün test atışları yapıldı ve harbe hazırlığı bütün dünyaya ilan edildi. İstenildiği zaman kullanılır. S-400 konusu Türkiye için kapanmıştır" sözleriyle değerlendirdi.

YORUMLAR 15
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD Hicbir zaman TÜRKİYE nin bağımsızlığını tanışmamıştır. Buna Lozan da dahil
    Cevapla
  • Alm 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes yoluna bizde kendi yolumuzdan taviz vermeyiz
    Cevapla
  • Asim Ozkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah
    Cevapla
  • Ahmet Molla 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir devletin diger bir devletin hava savunma sisteminden rahatsiz olmasi demek sudurki o devlete karsi hain planlari var demektir bunlar hava savunma sistemi saldiri amacli balistik fuze falan degil bedeli ne olursa olsun turkiye abdye boyun egmemelidir
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Konunun özü: Güneydoğuda dahil bir Kürt devleti hayalinde olan ABD "Irak ve Suriye kuzeyindeki oluşumdan sonra" Türkiyeden güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde! Türkiye'nin "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması" için debeleniyor. Diğer yandan da Doğu Akdenizde hak ve menfaatlerimizi savunurken karşımıza “mayın eşeği gibi önümüze sürdükleri” Yunanistan uçaklarının kalkıştan itibaren S-400 tarafından sapır sapır düşürülebileceği korkusu onları telaşlandırıyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı