Avusturalya’da selden sonra ortaya dev örümcek ağları çıktı

Avustralya’da geçtiğimiz hafta etkili olan şiddetli yağış ve sel sonrası Victoria eyaletinde dev örümcek ağları oluştu. Çalılar, ağaçlar ve trafik levhaları ağla kaplandı.

Avusturalya’da selden sonra ortaya dev örümcek ağları çıktı
Avusturalya’da selden sonra ortaya dev örümcek ağları çıktı
GİRİŞ 16.06.2021 17:22 GÜNCELLEME 16.06.2021 17:22

Avustralya’nın Victoria eyaletinde geçen hafta meydana gelen sel felaketinin ardından devasa örümcek ağları ortaya çıktı. Victoria eyaletinin Gippsland bölgesinde meydana gelen örümcek ağı tabakası sel sularının çekilmesiyle fark edildi.

YÜKSEKLERE SIĞINMALARINA NEDEN OLDU

Sel sularından kurtulmaya çalışan örümceklerin yüksek zeminlere sığındıkları bu nedenle metrelerce sürüp giden kalın bir tabakanın ortaya çıktığı açıklandı.

Uzmanlar "Balonlama" adı verilen bir süreçte, örümceklerin rüzgara ince ağlar attıklarını ve rüzgarın bu sayede örümcekleri havaya daha yüksek yerlere taşıdıklarını vurguladı.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Bunu yapanların yumurta keselerinden çıkan yavru örümcekler veya büyük örümcekler olabileceğini söyleyen uzmanlar bunun alışılmadık bir durum olmadığını söyledi.

Öte yandan, sık sık şiddetli yağmur ve sel felaketlerinin yaşandığı Gippsland bölgesinde 2013 ve 2015 yıllarında da benzer görüntüler kaydedilmişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor