ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısı, ilginç anlara sahne oldu.

 

ABD Başkanı Joe Biden ile Rus mevkidaşı Putin'in Cenevre'de gerçeklşetirdiği kritik zirve öncesi tansiyon had safhadayken, zirve sonrasında gelen açıklamalar korkulduğu gibi olmadığını ortaya çıkardı.

CEKET KRİZİ

Basın toplantısı için belirlenen yer güneşliydi, cepheden de güçlü spot ışıkları veriliyordu. Artan sıcaklığa daha fazla dayanamayan Biden, iliklediği düğmesini açıp ceketini çıkardı, ardından ceketi yere bıraktı.

Uzun bir süre yerde kalan ceketi kimsenin almaması dikkat çekti.

RUS BASININA İZİN VERİLMEDİ

Basın toplantısı sırasında soru hakkı tanınan gazetecilerin Amerikalı olması da dikkat çekti. Rus basınından hiç kimseye soru hakkı verilmedi.

ÖNCE AZAR, SONRA ÖZÜR

Biden, basın toplantısının sonunda CNN Muhabiri Kaitlan Collins'in "Onun (Putin) davranışlarını değiştireceğinden neden bu kadar eminsiniz?" sorusuna "Onun davranışlarını değiştireceğinden emin değilim. Bu nedir be! Neden hep bunu yapıyorsun? Ne zaman eminim dedim?" yanıtını verdi.

Biden, başkanlık uçağına binmeden önce ise azarladığı muhabirin gıyabında özür diledi. Biden'ın 6 günlük ilk denizaşırı seyahati, son basın toplantısında yaşananlarla sona erdi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Davu 17.06.2021 12:10
    Özür dilemek bir başkana yakışmaz.