Arap Konseyi, Mısır’daki idamlara 'direnin' çağrısında bulundu

Arap Konseyi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın (İhvan) önde gelen liderlerinin de aralarında bulunduğu darbe karşıtı 12 Mısırlının idam cezasının durdurulması için uluslararası topluma çağrı yaptı.

Arap Konseyi, Mısır’daki idamlara 'direnin' çağrısında bulundu
Arap Konseyi, Mısır’daki idamlara 'direnin' çağrısında bulundu
GİRİŞ 17.06.2021 14:40 GÜNCELLEME 17.06.2021 14:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki’nin başkanlığını yaptığı ve Arap halklarının demokratik seçim hakkını savunan Konseyden yapılan yazılı açıklamada, Mısır yargısı tarafından İhvan yöneticileri hakkında verilen “şoke edici kararların şiddetle kınandığı” ifade edildi.

İDAMA DİRENME ÇAĞRISI

Açıklamada uluslararası toplum ve insan hakları kuruluşlarından idamların infazının engellenmesi için harekete geçmeleri istendi.

Mısır’da 3 Temmuz 2013’te ordunun yönetime el koymasının ardından başkent Kahire’deki Rabiat’ul Adeviyye ve Nahda meydanlarında geniş çaplı protestolar düzenlenmiş, meydanlar 14 Ağustos 2013’te güvenlik güçlerinin kanlı müdahalesiyle boşaltılırken yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

MISIR'DA İHVAN'A YÖNELİK İDAM KARARLARI

Darbe karşıtı eylemler sırasında binlerce kişi de tutuklanmış, haklarında açılan davalarda idam ve müebbet hapse varan hükümler verilmişti.

Kahire Ceza Mahkemesinin Eylül 2018’de aralarında Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile İhvan liderlerinden Safvet Hicazi ve Abdurrahman el-Berr’in de olduğu darbe karşıtı 12 kişi hakkında verdiği idam cezası 14 Haziran’da Yargıtay tarafından onanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Fikret 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc bizi affetsin.Onlara da yardım etsin.Amin.
    Cevapla
  • Araphan 2 yıl önce Şikayet Et
    Firavun'un ülkesinde artık bir Musa gerek Allah ya ıslah etsin yada zalimlerin üzerine azabını indirsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…