Rusya'nın Türkiye kararı sonrası flaş açıklama! Yunanistan ve Ermenistan'a da mesaj

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu'nda, Yunanistan ile ilişkiler, Ermenistan'daki seçim, Rusya'nın uçuşları yeniden başlatması ve Afganistan'daki Kabil Havalimanın Türkiye tarafından korunmasına dair açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 20.06.2021 12:14 GÜNCELLEME 20.06.2021 12:14
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu'nun son gününde yaptığı açıklamada, "Belli bir zaman devam eden gerilimlerden sonra Yunanistan ile yeniden bir diyalog başlattık. İstişarelerimizi de başlattık. Dendias geldi ben Yunanistan'a gittim. Sayın Cumhurbaşkanımız da Miçotakis ile bir görüşme gerçekleştirdi. Her iki tarafta da bu kararlılık ve olumluluk devam eder. Yunanistan'ın provokasyondan vazgeçmesi gerekiyor. Ege'de herhangi bir tatbikat yapılmaması için centilmenlik anlaşmamız var, ama bakıyoruz Yunanistan NAVTEX ilan ediyor. Kısacası Yunanistan'ın tahriklerden ve kışkırtıcı adımlardan, provokasyondan vazgeçmesi lazım" dedi.

Çavuşoğlu açıkladı: İçinde ukde kaldı, her gün Türkiye'yle ilgili konuşuyorÇavuşoğlu açıkladı: İçinde ukde kaldı, her gün Türkiye'yle ilgili konuşuyor

ERMENİ HALKI SANDIK BAŞINDA

Ermenistan'da erken parlamento seçimi için halk bugün sandık başına gitti. Seçim öncesi yapılan anketler, yarışın Başbakan Paşinyan ile eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'ın arasında geçeceğini gösteriyor.

Bu konu hakkında da konuşan Çavuşoğlu, "Yeni yönetim geçmişten ders almalı" ifadesini kullandı.

Ermenistan'da halk sandık başındaErmenistan'da halk sandık başında

"AFGANİSTAN YÖNETİMİ DE TÜRKİYE'NİN KALMASINI İSTİYOR"

Afganistan Havalimanı'nda Türkiye'nin üstleneceği role ilişkin Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye ilk defa Afganistan'a gitmiyor. Kabil'de çerçeve ülke, Kabil Havaalanı'nın güvenliğini üstlenmiş durumda. ABD'nin çekilme kararıyla diğer müttefikler de çekiliyor. Bu havaalanının işletilmesi ve güvenliği dünya için önemli. Afganistan yönetimi de Türkiye'nin burada kalmasını istiyor" dedi.

Rusya'dan son dakika Türkiye kararı: Yeniden başlıyorRusya'dan, Türkiye'ye uçuşları yeniden başlatma kararı

MOSKOVA'NIN UÇUŞLARI BAŞLATMASIYLA İLGİLİ YORUM

Rusya'nın Türkiye'ye uçuşları başlatma kararına ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, "Bu kararı olumlu karşılıyor. Rusya Türkiye'de vaka sayısı fazla olduğu zaman uçuşları durdurma kararı almıştı. Bu rakamlar kurallarla düştü. Sağlıklı turizm konusunda Türkiye'nin aldığı tedbirler dünyaya örnek oldu. Rus turistlerinin en çok memnun olduğu destinasyon Türkiye'dir. Bu karardan Rus turistler de çok memnun olmuştur" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • Erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kısaca BAY KEMAL diyebilirsiniz
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye,nin bölgesel Caydırıcı güç olmasınin Dünya barışına katkısı olur. Afganistan'da US bulundurmaliyiz. Afgan halklarıyla gönül bağımız vardır. Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Mehmet bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni ve ruslara birakilsa aliyevin haberi yokmu diyorsun mantıksız bence
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Dağlık Karabağın üçte ikisi Rus ve Ermenilere mi bırakıldı açıklansın.
    Cevapla
  • Kaan49 2 yıl önce Şikayet Et
    Olur sen emret. Hemen açıklıyorum. Karabağın 30 yıllık esareti tum dunyanın gozü onunde son buldu. (İcindeki kuruntuyu yada fesatlıga parelel bir açıklama yapıldığı taktirde gereğini senmi yapıcan?) İçinizdeki fesatlıkta boğ ulun inşallah.
    Cevapla
  • karabahtim 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistanda ne işimiz var diyen cahillere duyurulur. Afganistan, kurduğumuz Turan birliğinin, orta asyadaki Türk Devletlerinin yaninda bir coğrafyada yer aliyor ve bir kuşak,bir yol projesi olan yeni ipek yolu güzergahinida kapsiyor. Afganistan önemli
    Cevapla
  • ankarali 2 yıl önce Şikayet Et
    buda dogru çikar insallah .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!