Rus savaş uçakları İngiliz donanmasına ateş açtı! Rusya, Türkiye ve İngiltere'den açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz'deki Rus karasularını 3 km ihlal eden İngiliz donanma gemisine uyarı ateşi açtıklarını açıkladı. Konu ile alakalı, İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan da açıklama geldi.

GİRİŞ 23.06.2021 15:23 GÜNCELLEME 23.06.2021 18:46
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı; ilhak edilen Kırım açıklarında, İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri'ne ait "HMS Defender" destroyerine uyarı ateşi açtıklarını açıkladı.

Açıklamada; İngiliz gemisinin Rus karasularından 3 km içeri girdiği ve Kırım'ın güneybatısındaki Felenk'te ilerlediği belirtildi.

"UYARI BOMBASI BIRAKILDI" İDDİASI

İngiliz gemisinin Rus karasularından çıkarılması için Su-24 tipi savaş uçağının HMS Defender'in ilerleyiş istikametine 4 adet OFAB-250 tipi bomba ile "uyarı bombardımanı" yaptığı belirtildi.

İNGİLTERE'DEN AÇIKLAMA

İngiltere Savunma Bakanlığı ise, uyarı ateşi açılmadığını söyleyerek, "Gemimiz uluslararası hukuka uygun olarak Ukrayna karasularından geçiyordu. Rusların Karadeniz'de topçu tatbikatı yaptıklarına ve faaliyetleri hakkında denizcilik camiasına önceden uyarıda bulunduklarına inanıyoruz. HMS Defender'a hiçbir atış yapılmadı. Güzergahı üzerine de bomba atıldığı iddiasını tanımıyoruz" ifadesini kullandı.

UKRAYNA VE TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, yaptığı açıklamada, Rusya'nın İngiliz gemisine uyarı ateşi açmasının, Rusya'nın Ukrayna ve müttefikleri için tehdit oluşturan saldırgan ve kışkırtıcı politikasını gösterdiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, İngiltere ve Rusya'nın açıklamalarının uyumlu olmadığını belirterek, "Arkadaşlarımız çalışıyor, takip ediyoruz" dedi.

GEMİLER TÜRK BOĞAZLARINDAN GEÇMİŞTİ

İngiliz gemisi, geçtiğimiz haftalarda Çanakkale ve İstanbul Boğazlarını kullanarak Karadeniz'e geçiş yapmıştı.

KIRIM'IN İLHAKI

Rusya, Kırım'ı 2014'te yasa dışı ilhak etmişti.

Uluslararası hukuk kurallarına göre, Kırım Ukrayna'ya ait olarak kabul ediliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 86
  • usta 2 yıl önce Şikayet Et
    İTLER bir birileriyle dalaşırken TÜRKİYE yi kıskaca alabilirler. KANAL İSTAMBUL u yaptırtmam, yapacak firmalara para vermem diyenler, yapılması için kredi veren ülkelere acımam diyenlerin gafilliği ne kadar büyük anlayın. Çünkü KANAL İSTANBUL açılırsa bizim kıskaçtan kurtulmamız kolay olur. İsteyen İT istediği yere koşsun. EKONOMİYE katkısı da tadından yenmez olacak
    Cevapla
  • merak 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi de bu gemiler ucak da sistem yok mu kayit yapan rusya ates ettik diyor diger taraf yalan diyor sonuc da birisi yalan søyliyor eger rusya uyari atesi etti ise versin video kayit dunya gørsun kim dogru
    Cevapla
  • Malatya 2 yıl önce Şikayet Et
    türk boğazlarından geçecek başka nerden geçecek uçarak gelecek halleri yokya
    Cevapla
  • YUSUF.İR 2 yıl önce Şikayet Et
    Devam etse bile daha iyidir.
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ingiliz ler gemiye .türk bayragı. Çekmeyi unutmuş ...ruslar yemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi