Reuters iddiası: Libya Zirvesi'nde Türkiye-Rusya anlaştı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen Libya zirvesi sona ererken, Reuters ülkede bulunan yabancı askerlerle ilgili Türkiye ile Rusya'nın anlaştığını iddia etti. İddiaya göre Yabancı birlikler ülkeden çekilecek.

Reuters iddiası: Libya Zirvesi'nde Türkiye-Rusya anlaştı!
Reuters iddiası: Libya Zirvesi'nde Türkiye-Rusya anlaştı!
GİRİŞ 24.06.2021 10:40 GÜNCELLEME 24.06.2021 11:50
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Almanya'da gerçekleştirilen Libya Zirvesi'ne ilişkin Türkiye ile Rusya arasında önemli bir anlaşmanın gerçekleştirildiği ifade edildi. Söz konusu iddiaya göre Ankara ve Moskova yönetimleri arasında, yabancı askerlerin çekilmesi ve normalleşmenin sağlanması noktasında bir takvim oluşturulduğu iddia edildi.

YABANCI ASKERLERİN ÇEKİLMESİ ANLAŞMASI

Reuters'ın zirveye yönelik iddiasında Türkiye dahil olmak üzere pek çok ülkenin katıldığı görüşmeler ateşkesin bir parçası olarak ülkeden yabancı birliklerin ve paralı askerlerin çekilmesi için ilerleme kaydetmeyi ve Aralık’taki seçimler için güvence sağlamayı amaçlıyordu.

Libya Dışişleri Bakanı Najla Mangoush görüşmelerin ardından yaptığı basın açıklamasında detay vermeden, “Birkaç gün içerisinde iki taraftan da birliklerin çekileceğini umuyorum” dedi.

"BİR GÜNDE OLACAK İŞ DEĞİL"

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkilinin verdiği bilgiye göre Libya’da karşı tarafları destekleyen Rusya ve Türkiye, yabancı ve paralı askerlerin iki taraftan da çekilmesini sağlamak için bir ön anlaşmaya vardı.

Reuters’ın haberine göre Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas da Rusya ve Türkiye arasında birliklerin adım adım çekilmesine dair bir anlaşma olduğuna inandığını belirterek, “Bu herkesin paralı askerleri bir günde geri çekeceği anlamına gelmiyor” dedi.

 

KAYNAK: REUTERS
YORUMLAR 12
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriye de Libya da Rusun ne işi var? Biz yabancı değiliz ki çekelim askerimizi
    Cevapla
  • XYZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeden de herkes askerini çeksin o zaman
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    cektigin zaman geri gelme imkani yok orda halk karar verecek amma rusya usa ceker ise geri gelmesi bir saat almaz yani oyuna gelmeyin
    Cevapla
  • msfr 2 yıl önce Şikayet Et
    sakamisiniz ya yinemi masada kaybetti Turkiye. Turkiye ordan asker cekerseki istedikleri bu aninda Libyayi kaybeder. Rusya nasil suriyede hukumet istedigi icin varsa Turkiyede libyada oyle var. bunu muhafaza edemeyecek kadar kotumu diplomatlarin diplomasisi
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye demek istiyorki "ayağımıza dolaşmayın. sihalarımız yanlışlıkla (!) vurabilir."
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu