Irak, Mısır ve Ürdün arasında 3’lü zirve!

Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen Irak, Mısır ve Ürdün arasındaki 3’lü zirve, 3 ülke arasındaki işbirliğini geliştirme yolları ve bölgesel gelişmeler hakkında ortak tavırla tamamlandı.

Irak, Mısır ve Ürdün arasında 3’lü zirve!
Irak, Mısır ve Ürdün arasında 3’lü zirve!
GİRİŞ 27.06.2021 21:19 GÜNCELLEME 27.06.2021 21:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Irak, Mısır ve Ürdün’ün katıldığı 3’lü zirve toplantısı tamamlandı. Zirve sonrası yapılan ortak açıklamada, her 3 ülke arasındaki ilişkileri geliştirme yolları vurgulandı. Irak’ın bölgesel güvenliği sağlamak için oynadığı dengeli diplomatik çabalarının övgüyle karşılandığını aktaran açıklama, Irak’ın terör örgütü DEAŞ ile mücadelesinin bölgede istikrarı sağlamakta önemli etkisi olduğu belirtildi.



Irak hükümetinin ekonomik reformlarını memnuniyetle karşılaya Mısır ve Ürdün, Irak’ta önümüzdeki Ekim ayında yapılması öngörülen seçimlerin başarılı geçebilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdiler.

Filistin halkının meşru haklarını sağlayan, barış ve adaletin sağlanması için çabaların harcanması gerektiğini vurgulayan Irak, Mısır ve Ürdün liderleri, başkenti doğu olan Kudüs Filistin devletinin kurulması için Filistin halkının taleplerinin yerine getirilesini aktardılar.

Terörle mücadele konusunda her 3 ülke arasında güvenlik ve istihbarat işbirliği konusunda koordinasyonun sağlanmasının önemini vurgulayan her 3 ülkenin liderleri, ekonomik alanda ise Irak - Ürdün arasındaki Ortak Ekonomik Kenti projesinin başlatılması için gereken adımların atılması gerektiği vurgulandı.

Üç ülke arasında elektrik, doğalgaz ve petrol alanlarındaki projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten ortak açıklama, Irak’ın Basra kentinden Ürdün’deki el-Akebe Limanına uzanan Arap Petrol Taşıma Hattı’nın projesinin başlatılması gerektiği vurgulandı.

Mısır'dan Irak'a 30 yıl sonra ilk kez cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, 3’lü zirveye katılmak üzere Irak’ı 30 yıl aradan sonra ziyaret eden ilk Mısır Cumhurbaşkanı oldu.

YORUMLAR 3
  • volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan bir cacık olmaz siz türkiyesiz bir hiç siniz bu da böyle bilene sizin patronunuz türkiye dir hemde babanız, abiniz,amcanız bak osmanlı başınızdan gitti gideli ne hale geldiniz.
    Cevapla
  • Kızıldereli 2 yıl önce Şikayet Et
    Nokta.
    Cevapla
  • Tr yerli 2 yıl önce Şikayet Et
    Adalet Turan Birliği ile daha anlaşır olucak 2023
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…