Çin çölün ortasında 100'den fazla füze silosu inşa ediyor

Çin yönetiminin kıtalararası balistik füzelerin fırlatılması için 100'den fazla silo inşa etmeye başladığı belirtildi. ABD'li araştırmacılar göre; Çin yaklaşık 300 adet nükleer silaha sahip.

Çin çölün ortasında 100'den fazla füze silosu inşa ediyor
Çin çölün ortasında 100'den fazla füze silosu inşa ediyor
GİRİŞ 01.07.2021 19:18 GÜNCELLEME 02.07.2021 11:17
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, Çin yönetiminin nükleer başlıklı balistik füzeler için 100'den fazla yeni silo inşa etmeye başladığını yazdı.

Gazetenin California'nın Monterey kentindeki "James Martin Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Araştırmaları Merkezi'ndeki" araştırmacılara dayandırdığı haberine göre; ABD'li araştırmacılar, uydu görüntülerinden yola çıkarak bu sonuca vardı.

Gansu eyaletinin Yumen kenti yakınlarında tespit edilen yeni silo inşaatının Çin'in mevcut füze fırlatma tesisleriyle çok benzer olduğu ifade edildi.

Çin'in nükleer cephaneliği konusunda analiz yürüten ekibin direktörü Jeffrey Lewis, "Bu sayıya Çin genelindeki diğer şantiyelerde yapım aşamasında olan silolar da eklenirse toplam yapım aşamasında olan silo sayısı 145'e çıkıyor" dedi.

Lewis, Çin'in nükleer gücünün arttırmasının nedenlerinin "ABD'yi caydırmak ve ilk nükleer saldırıya karşılık verebilmek için yeterli sayıda nükleer silaha sahip olduğunu göstermek istemesi" olarak açıkladı.

Washington Post'a göre Çin, yaklaşık 300 adet nükleer silaha sahip.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 60
  • Serhan 2 yıl önce Şikayet Et
    200 yıl sonraya mesaj olsun. Amerikanın sonu Çin den olacak. Sonra Çin dünyanın başına bela olacak. bir şekilde Hindistan devreye girecek. Sonra da dünyanın sonu Hindistandan olacak.
    Cevapla
  • 1903 2 yıl önce Şikayet Et
    Hintliler tarih boyunca süper güç olamadılar Pakistan Türklerle ittifak yaparsa durdurma şansımız var ama Çin'in sonu aşırı büyümekten olacak
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Komunist dinsiz çinlerin dertleri dünyayı hegemon olma peşinde. Bu konuda ingilzce kitap mevcut The Hundred -year marathon china strategy to replace america as the global superpower! Hindistanlırarın dünyayı hegmon olma dertleri yok üstelik komunist çinlerin gibi herşeyi çalıp kopye edip yeni marka üretip sana dünya piyasasında rakib olma dertleri de yok. Çine fabrika kur iki ay sonra aynisini üretip sana dünya piyasasında rakip olmaları Garanti! Ama komunist çin dünya kamu oynunu manipule etmede gayet usta olmuş durumda. Komunist propagandası nasıl işlediğini bir kere youtube de izleyin " Yuri Bezmenov" bundan 39 sene önce çok güzel anlatıyor!
    Cevapla
  • Kızılelma 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlar Dünyayı mahvedecek silahlara sahib olurken Türkiye Savunması için S400 almış ee ne olmuş.Yok natoya tehtitmiş.Nato demek Abd menfaatleri demek.Haçlı menfaatleri demek.Türkiye kimin umurunda.Lakin gelişmiş silahlara sahib olmamız onlara batıyor.Nedenmi çünkü zalimlere dur diyeceğiz. Zulümlerine izin vermeyeceğiz. Sömüremeyecekler.Dertleri ala yoz zalim menfaatleri.
    Cevapla
  • Çiçek. 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şey bu batı ABD İSRAİL RUSYA ÇİN Ve diğerlerinden ÇIKIYOR DÜNYAYI FELAKETE SÜREKLİYORLAR HEPİMİZ 1 BOMBANIN ÜZERİNDE GİBİ Yaşıyoruz
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Cinin marsi burasi .abd ninkide noveda cu marsdiye buralari gosteriyorlar
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    çin hariç herkesi zora sokan görüntü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?