ABD'den Katar kararı! 3 üssü kapattı!

ABD ordusunun Katar'da silah depolama maksadıyla kullandığı 3 askeri üssünü kapattığı ve buradaki teçhizatı Ürdün'e taşıdığı ortaya çıktı.

ABD'den Katar kararı! 3 üssü kapattı!
ABD'den Katar kararı! 3 üssü kapattı!
GİRİŞ 05.07.2021 23:18 GÜNCELLEME 05.07.2021 23:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD ordusunun resmi yayın organı 'Stars & Stripes'te yer alan habere göre, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Katar'da bulunan ve silah depolamak için kullandığı 3 askeri üssü tahliye ederek buradaki teçhizatı Ürdün'e taşıdı.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

Pentagon'ndan yapılan açıklamada, geçen ay ordunun Merkezi Es-Seyliye ile birlikte Güney Es-Seyliye ve Falcon adındaki mühimmat tedarik noktalarının kapatıldığı bilgisi verildi.

Açıklamaya göre Es-Seyliye Üssü; tanklar, zırhlı personel taşıyıcıları ve çeşitli teçhizatın bulunduğu 27 depo ile birlikte ABD'nin bölgede lojistik merkezlerinden biri olarak hizmet veriyordu.

Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) açıklamasında, 3 üsten nakledilen teçhizatın ve buradaki destek misyonunun artık Ürdün Bölge Destek Grubu'nun bir parçası olduğu ifade edildi.

Geçen ay Wall Street Journal gazetesinin haberinde, ABD'nin Irak, Kuveyt, Ürdün ve Suudi Arabistan'dan birkaç MIM-104 Patriot hava savunma bataryasını ve Suudi Arabistan'dan en az bir Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma (THAAD) sistemini çektiği bildirilmişti.

YORUMLAR 1
  • Tttttt 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerin dibine girsinler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!