Türkiye Adalet Bakanlığı ile Rusya Başsavcılığı arasında bir ilk

Rusya Başsavcılığı ve Türkiye Adalet Bakanlığı, ulusötesi suçlarla mücadele amacıyla ilk kez işbirliği programı imzaladı.

Türkiye Adalet Bakanlığı ile Rusya Başsavcılığı arasında bir ilk
Türkiye Adalet Bakanlığı ile Rusya Başsavcılığı arasında bir ilk
GİRİŞ 08.07.2021 15:12 GÜNCELLEME 08.07.2021 15:12

Avrupa ülkelerinin başsavcılarının katıldığı bir toplantıda Rusya Başsavcısı İgor Krasnov, Türkiye Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul ile bir araya geldi. Görüşmenin neticesinde kurumlar arasında bir ilk olarak 2021-2022 döneminde işbirliğine yönelik bir program imzalandı.

Krasnov, "Bu belge ülkelerimiz kurumlarının terör, siber suçlar gibi olgular ve diğer ulusötesi suçlarla mücadele için tutarlı bir mücadele ve ortak çalışmalar yürütme konusundaki kararlılığını gösteriyor. Programın gerçekleştirilmesi, Rusya ve Türkiye hukuk sistemlerindeki anlayışı geliştirecek, halklarımız ve ülkelerimizin güvenliği için verimli işbirliği kurmamız yönünde karşılıklı olarak büyük bir adım atmamızı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Krasnov, cezai kovuşturma için sanıkların iade edilmesi konusunda iki ülke arasındaki işbirliğinin önemini vurguladı.

Krasnov ayrıca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'le bir araya geldi ve kendisine savcılıklar arası işbirliği için ortak bir yasal mekanizma oluşturulması teklifinde bulundu.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!