İngiltere'de hastaneye yatışlar hakkında 'korkutucu' uyarı

İngiliz hükümetinin Sağlık Danışmanı Chris Whitty, koronavirüs nedeniyle hastaneye yatış sayılarının haftalar içinde "oldukça korkutucu" seviyelere ulaşabileceği uyarısında bulundu.

İngiltere'de hastaneye yatışlar hakkında 'korkutucu' uyarı
İngiltere'de hastaneye yatışlar hakkında 'korkutucu' uyarı
GİRİŞ 16.07.2021 20:33 GÜNCELLEME 16.07.2021 20:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İngiltere'de Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da baş tıp görevlisi olan Prof. Chris Whitty, Bilim Müzesince düzenlenen bir çevrim içi seminerde, ülkesindeki Kovid-19 salgınının gidişatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"OLDUKÇA KORKUTUCU"

Whitty, ülkesinin Kovid-19 salgınında henüz kritik safhayı atlatmadığına işaret ederek, halkın 19 Temmuz'da kısıtlamaların kaldırılmasına dikkatle yaklaşması gerektiğini vurguladı.

Hastanelerde Kovid-19 hasta sayısının her 3 haftada 2'ye katlandığını ve bu eğilimin devam ettiği takdirde "oldukça korkutucu sayılara" ulaşabileceğine dikkati çeken Whitty, şu ifadeleri kullandı:

"Şaşırtıcı ve hızlı şekilde başımızın belaya girebileceği gerçeğini hafife almamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda henüz çığırından çıkmış değiliz. Aşı programı, ilaçlar ve daha birçok şey sayesinde çok daha iyi durumdayız."

OCAK AYINDAN BU YANA EN YÜKSEK VAKA SAYISI

İngiltere'de 14 Temmuz'da 42 bin 302 Kovid-19 vakasının tespit edilmesiyle "ocak ayından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı" görülmüştü.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kovid-19 vakalarının oldukça hızlı yükseldiğine ve hastaneye başvurularda da artış olduğuna işaret ederek, "Bu salgın bitmekten çok uzak ve 19 Temmuz'a kadar günde 50 bin vaka görebiliriz." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım bu Korona hikayesi geçen sene ocak ayında başladı. Taa geçen sene Aralık ayına kadar hiç kimse mutasyonlardan haber etmedi. Ne zamanki aşılar piyasaya sunuldu, ondan sonra bin bir türlü varyant lar gündeme çıktı. Düşünenler için bir ibret var. Halen aşı olacakmısınız?
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yüzden aşı olmamız lazım.Adamlar 4.dalga gelmesine rağmen tüm yasakları kaldırıyır.Çünkü aşı olup da hasta olanlar hastaneye bile başvurmuyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hakan çok biliyor. Covidli birini görseydi eminim farklı düşünürdü.. Cahillik ne güzel birşey, her şeyi biliyorsun... Abd, Kanada, AB halklarına ihanet içinde olmalı...
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    İmza atmayı da unutma ama çünkü firma ölürsen ben sorumlu değilim diye senden imza istiyor. Be cahil dozlar arttıkça varyantlar da arttı buna göremeyecek kadar kör mü oldunuz artık ?
    Cevapla
  • ???? 2 yıl önce Şikayet Et
    olacagi buydu avrupa sampiyonasinin cogunlugu ingilterede duzenlendi statlarda binbir turlu insan vardi ust uste maske yok tedbir yok bie bir ekmek almak icin bile firina gitsek maske zorunlulugu var adamlar statlarda sarmas dolaslardi devletlerin iki yuzlulugu...
    Cevapla
  • TurcoBEY 2 yıl önce Şikayet Et
    demek ki aşılar tırt...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Tırt olan TucoBEY'dir. Gerçekler ortada.
    Cevapla
  • SİNAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen tırt tırt de bakalım...
    Cevapla
  • Doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu daha dün vakaların yüzde 82 si aşı olmayanlar dedi adamlar. Hastaneye yatışların da yüzde 97 si aşı olmayanlar. Daha ne denmesi lazım. Tırt olan ne şimdi
    Cevapla
  • güle güle 2 yıl önce Şikayet Et
    öte dünyaya acele posta ile gitmek ister misiniz. bakın kolayı var. maske takmayın, aşı olmayın, elinizi yıkamayın, sosyal mesafeye uymayın. haydi öbür tarafa hayırlı yolculuklar.
    Cevapla
  • cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Soralım? suriyedeki çadır kentlerde maske mesafe temizlik var mı? çocuklar soğukta sıcakta bekliyor ama sizin söyleminize göre suriyede insan kalmayacaktı! ancak bir salgin dediler ama nasıl bir salgın?bir hastalık mı? yoksa sahte salgın mı?2018de tüik verisi 35 bin civarında zatürreden öldü,nereye gitti bu zatürrreden ölümler?
    Cevapla
  • ccc 2 yıl önce Şikayet Et
    diğerleri ölümsüz galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında