Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Avrupa Adalet Divanı'na tepki

Son dakika haberine göre AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Adalet Divanı'nın dini özgürlükleri ihlal eden kararına tepki gösterdi.

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Avrupa Adalet Divanı'na tepki
Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Avrupa Adalet Divanı'na tepki
GİRİŞ 18.07.2021 18:00 GÜNCELLEME 18.07.2021 18:40
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Avrupa Adalet Divanı’nın dini özgürlükleri ihlal eden kararı yanlış bir karardır. Bu karar, Avrupa’daki Müslümanlara karşı ön yargıyı besleyen ve İslamofobik yabancı düşmanı çevreleri cesaretlendirecektir" açıklamasında bulundu

ÖMER ÇELİK'İN AÇIKLAMALARI 

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik şunları söyledi:

"Avrupa Adalet Divanı’nın dini özgürlükleri ihlal eden kararı yanlış bir karardır. Bu karar, Avrupa’daki Müslümanlara karşı ön yargıyı besleyen ve İslamofobik yabancı düşmanı çevreleri cesaretlendirecektir. ABAD’ın temel hak ve özgürlükler noktasında sınırlandırıcı yorumları demokratik değerlerden geri gidişe yol açacaktır. Hak ve özgürlükler düzeniyle de bağdaşmamaktadır. ABAD’ın bu kararının Avrupa’daki Müslüman kadınlara yönelik dini inançları nedeniyle uygulanan ayrımcılığın arttığı bir döneme denk gelmesi ise daha büyük talihsizliktir. Irkçılık ve İslam düşmanlığı ile mücadeleye darbe vuran bir karardır bu."

AVRUPA'DAN BAŞÖRTÜ KARARI

Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Birliğinde şirketlerin belirli koşullar altında çalışanlarının başörtüsü takmasını yasaklayabileceğine hükmetti.

Lüksemburg'da bulunan, AB'nin en yüksek mahkemesi Adalet Divanı, Almanya'da başörtü takmaya başladıktan sonra işlerinden uzaklaştırılan Müslüman kadınların getirdiği iki davayla ilgili kararını verdi.

Mahkemeden yapılan açıklamada, "İş yerinde siyasi, felsefi veya dini inançlara ait görünür herhangi bir sembolün takılmasının yasaklanması, işverenin müşterilere karşı tarafsız bir imaj sunma veya sosyal anlaşmazlıkları önleme ihtiyacıyla haklı görülebilir." denildi.

NE OLMUŞTU?

Söz konusu gerekçenin işveren açısından gerçek bir ihtiyaca karşılık gelmesi gerektiğinin de ifade edildiği açıklamada, ulusal mahkemelerin üye ülkelerin özel koşullarını dikkate alabileceği belirtildi.

2017 tarihli başka bir kararda da Adalet Divanı, şirketlerin belirli koşullar altında çalışanların başörtüsü ve diğer görünür dini semboller takmasını yasaklayabileceğine hükmetmişti. Söz konusu karar, büyük tepkiye yol açmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • beydağ 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte medeni avrupanın özgürlük anlayışı bu.
    Cevapla
  • fathj 2 yıl önce Şikayet Et
    bzm kler avrupada dükkanları dolaşsın ne kadar haç işareti olan kolye takan çalışanları şikayet etsin. bak asıl geri adım atıyor kefereler
    Cevapla
  • Anti satan 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupaya yüzlerce intikam borcumuz var bırakın nasıl fobik olmak istiyorlarsa olsunlar,açın kapıları millet gitsin insan hakları mücadelemiz adına her türlü desteğide verelim bırakın chp avrupa bilmem hangi tek dişi kalmış canavar ne diyorsada desin.
    Cevapla
  • Neoturk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin derdi bize Pkk cevabi vermek, derhal karsi cevap verilmeli en az 50 kati
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Lgbt serbest başörtüsü yasak Allah sizi helak etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil