Covid-19 salgınının yeni merkezi! Gönüllüler evlerden ceset topluyor

Dünyada koronavirüs kabusu bitmiyor. Delta varyantı, Güneydoğu Asya'yı kasıp kavurduğu ve sağlık sistemleri üzerinde yoğun baskı oluşturduğu için Endonezya, Hindistan ve Brezilya'dan daha fazla günlük Covid-19 vakası bildirdi.

Covid-19 salgınının yeni merkezi! Gönüllüler evlerden ceset topluyor
Covid-19 salgınının yeni merkezi! Gönüllüler evlerden ceset topluyor
GİRİŞ 19.07.2021 22:24 GÜNCELLEME 19.07.2021 22:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dünyada şu anda pandemiden en kötü etkilenen ülke konumunda bulunan Endonezya'da, gönüllü cenazeciler evleri ziyaret ederek tedaviye erişemeyen insanların cesetlerini topluyor.

SON 24 SAATTE 34 BİN 257 VAKA

Son 24 saatte ülke, 34 bin 257 vaka ve bin 338 ölüm bildirdi. Bu rakamlar, Hindistan ve Brezilya'dan daha yüksek. Resmi kayıtlara göre Endonezya’da şimdiye kadar 72 bin 400’den fazla insan öldü.



Bununla birlikte bilim insanları, Endonezya’daki rakamlarının ciddi bir şekilde hafife alındığına inanıyor.

Avustralya'daki Griffith Üniversitesi'nden Endonezyalı epidemiyolog Dr. Dicky Budiman, "Salgının merkezi şu anda Endonezya'ya kaydı. Birçok vakayı gözden kaçırıyoruz ve bu vakaların belki de yüzde 80'ini toplulukta tanımlayamıyoruz. Çünkü sağlık kuruluşuna gelen kişi, belirti gösterirse veya temaslı olarak da teşhis edilirse test yapılıyor” dedi.



DÜNYADA EN AZ TEST YAPAN ÜLKELERDEN BİRİ

Our World in Data'ya göre Endonezya, pandeminin başlangıcından bu yana her bin kişi için ortalama 55,89 test gerçekleştirdi. Bu durum, onu dünyanın en zayıf test sistemine sahip ülkelerden biri haline getirdi. En yüksek oranlardan birine sahip olan İngiltere’de ise her bin kişi başına 3 milyon 311 test gerçekleştirdi.

AŞILAMA ORANLARI SON DERECE DÜŞÜK

Diğer taraftan, ABD ve Avrupa’da toplu aşılama kampanyalarının yeni, daha agresif varyantların vakaların  hafifletilmesine yardımcı olacağını umarken, Güneydoğu Asya'nın aşılama oranları son derece düşük kalıyor.

YORUMLAR 8
  • gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar neki biz yollarda yürürken yıkılanları bile gördük sonunda anlayıp gördükki hep si tıyatroymuş
    Cevapla
  • sadi 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu bu aşı olanlar nedense panik içinde ,,aşı olmayan gayet sakin aşı olanlar kafayı sıyırmış gibi hergün aşı olmayanlara saldırıyorlar yoksa aşı olanlar gerçeğimi gördüler biraz geçte olsa
    Cevapla
  • Hayri 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı karşıtları izlesin. Sanki yediğimiz herşey sağlıklı aşıyı kırk imbikten geçiriyorlar. Ölümler artarsa sorumlusu toplumu yanlış bilgilendiren aklıevveller olacak.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı oldu isen niye korkuyorsun ki?
    Cevapla
  • Alucralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen aşını olunca korunuyorsan aşı olmayan seni ne ilgilendirir sen aşını ol yakalanma koronaya aşı olmak istemeyene karışma hakkın yok ...
    Cevapla
  • Ahmet42 2 yıl önce Şikayet Et
    Bin kişi başına 3 bindir o. 3 milyon değil
    Cevapla
  • KADIOGLU 2 yıl önce Şikayet Et
    maalesef dünyanin en az test yapan ülkesi, dünyanin en cok müslüman olan ülkesi
    Cevapla
  • sorgulayanmüslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    müslüman nüfusta bilim yoktur pek son 200-300 senedir bir tane bilim adamı çıkmamıştır dolayısıyla duaya daha çok inanılır ama önce bilim sonra dua olmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?