Sivil Yahudi işgalciler Batı Şeria'da biri çocuk iki Filistinliyi yaraladı

İşgal altındaki Batı Şeria'da aracıyla seyir halinde bulunan bir Filistinli ile beraberindeki çocuğu, Sivil Yahudi işgalcilerin saldırısına uğradı.

Sivil Yahudi işgalciler Batı Şeria'da biri çocuk iki Filistinliyi yaraladı
Sivil Yahudi işgalciler Batı Şeria'da biri çocuk iki Filistinliyi yaraladı
GİRİŞ 21.07.2021 21:14 GÜNCELLEME 21.07.2021 21:14

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yahudi Yerleşim Birimleri Dosyası Sorumlusu Gassan Daglas, Batı Şeria'nın Nablus ile Ramallah kentleri arasındaki Shiloh Yahudi yerleşim birimi sakini sivil Yahudi işgalcilerin araçlarıyla yoldan geçen Filistinlilere taşlarla saldırdığını belirtti.

Daglas, sivil Yahudi işgalcilerin taşlı saldırısında yaralanan aracında seyir halindeki Filistinli Davsem Rabi ile çocuğunun hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Filistinlilerin mülklerine yönelik 154 ve yaralanmayla sonuçlanan 66 saldırı

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) verilerine göre, yıl başından 21 Mayıs'a kadar geçen süre zarfında, Filistinlilerin mülklerine yönelik 154 ve yaralanmayla sonuçlanan 66 saldırı kayda geçti.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı sivil Yahudi yerleşim birimi bulunuyor.

Bu yerlerde ikamet eden yaklaşık 500 bin fazla sivil Yahudi işgalci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm sivil Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı