Ermenistan'dan provokasyon üstüne provokasyon! İlk uyarı geldi...

Azerbaycan sınırındaki Ermeni askerlerin, Kelbecer’de Azerbaycan askerlerinin bulunduğu mevzilere ateş açtığı bildirildi. Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, ''Ermenistan uzlaşmaz politikalarına geri dönüyor.'' denildi.

Ermenistan'dan provokasyon üstüne provokasyon! İlk uyarı geldi...
Ermenistan'dan provokasyon üstüne provokasyon! İlk uyarı geldi...
GİRİŞ 25.07.2021 18:05 GÜNCELLEME 25.07.2021 18:05
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 25 Temmuz yerel saatle 15.30’da Kelbecer’in Zeylik köyünde bulunan Azerbaycan mevzilerinin, Ermenistan’ın Basarkeçer bölgesindeki Yukarı Şorca köyünde konuşlanan Ermeni askerler tarafından ateş altına alındığı duyuruldu.
 

Çelik: Ermenistan kendisini teşvik edenlere aldanmasınÇelik: Ermenistan kendisini teşvik edenlere aldanmasın


Ermeni askerlerine misilleme ateşiyle karşılık verildiği ve Azerbaycan askerleri arasında ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

 

Güvenlik kaynakları, Ermenistan'ın bazı ülkelerin cesaretlendirmesiyle Azerbaycan sınır hattına yönelik gerçekleştirdikleri saldırılarla ilgili açıklama yaptı.

GENERALİN ATANMASI

Azerbaycan Savunma Bakanlığınca, sınırın Kelbecer bölgesindeki Azerbaycan mevzilerinin Ermenistan birliklerince ateş altına alındığı, Azerbaycan ordusunun da karşılık vermesiyle çatışma yaşandığı açıklanmıştı.

Güvenlik kaynakları, yaşanan çatışmaları Ermenistan'ın uzlaşmaz ve gerilimi tırmandırıcı politikalarının göstergesi olarak nitelendiriyor.

Ermenistan'da Başbakan Paşinyan'ın Savunma Bakanı Arutyunyan'ın yerine Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tümgeneral Arshak Karapetyan'ı atadığını anımsatan kaynaklar, Karapetyan'ın "sertlik yanlısı bir general" olarak bilindiğini ifade etti.

"Ermenistan uzlaşmaz ve gerilimi tırmandırıcı politikalara geri dönmeye başladı"

Azerbaycan'ın "Tek Vatan Harekatı" ile işgal altındaki topraklarını geri kazandığını hatırlatan kaynaklar, 9 Kasım 2020'deki ateşkes sonrasında, işgalden kurtarılan Azerbaycan toprakları ile Ermenistan arasındaki temas hattında sınır belirleme konusundaki ihtilafın devam ettiğini belirtti.

Son dönemde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, çatışma sonrası dönemin acısız geçmesi konusundaki kararlılıklarını dile getirdiğini aktaran kaynaklar, yine Aliyev'in "Azerbaycan savaşı sona erdirdi. Şimdi barışı düşünmenin ve sayfayı çevirmenin zamanı geldi. Biz buna hazırız" ifadelerini hatırlattı.

Kaynaklar, Aliyev'in barış ve diyalog çağrılarına Ermenistan tarafından olumlu bir karşılık verilmediğine dikkati çekerek, Ermenistan'ın bazı ülkelerin desteği ve cesaretlendirmesiyle gerçekleştirdiği saldırılarla uzlaşmaz ve gerilimi tırmandırıcı politikalara geri dönmeye başladığını dile getirdi.

YORUMLAR 100
  • nooooo 2 yıl önce Şikayet Et
    eliniz armut mu topluyor
    Cevapla
  • Bedir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu sefer harekatı Karabağla sınırlı tutmayıp Erivana yürüyeceksin.
    Cevapla
  • Arda 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunları varya bulduğun yerde vuracan çakan kursunu bunlar insan musvettesi.yeniliyor buseferde kabullenemedigi için saldırıyor.
    Cevapla
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Sebep olan ve sorumlusu rus yönetimidir.
    Cevapla
  • Serdengeçti 2 yıl önce Şikayet Et
    kaşınan ermenistanın ilacı SİHADIR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti