Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said'in "Meclis'in yetkilerini dondurma" kararının ardından Meclis binası önünde toplanan darbe karşıtları ve destekçilerine polis güçleri müdahalede bulundu.

Cumhurbaşkanı Said'in dün akşam aldığı kararlar sonrasında darbeye karşı çıkanlarla darbeye destek verenler başkent Tunus'taki Meclis binası önünde toplandı.
Emniyet güçleri ise taraflar arasında arbede çıkmaması için meclis önünde toplanan kalabalığa müdahale etti.

Tunus’ta hükümet ve muhalefet partilerine yönelik protestolar gerçekleştirilmiş, çıkan olaylarda başta Nahda Hareketi olmak üzere parti merkezlerine saldırılar düzenlenmişti.
Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said de Meclis'in tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurmuştu.

Hükümete yönelik bu darbenin ardından askerler Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi ile beraberindeki milletvekillerini Meclis'e almamıştı.
Cumhurbaşkanı Kays Said'in kararları üzerine halkı barışçıl mücadeleye çağıran Gannuşi, yasal bir dayanağı bulunmayan bu adımın bir "darbe" olduğunu vurgulamıştı.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Konyalı 27.07.2021 10:53
    Nedense Dünyada hep Müslüman ülkeler karışıyor
  • Refik 26.07.2021 18:36
    Tunus üzerinden Libya’ya silah aktardık diye Tunus’a halfer yanlıları bae abd İsrail bedel ödetiyor kendi yanlılarıyla oraları ele geçirecekler bize savaş açacaklar geç olmadan Tunus’un 2. Mısır olmasını engellemeliyiz
  • Nefer 26.07.2021 18:22
    Halk topyekun sokaklara inmeli... Demokrasi şöleni yaşanmalı... Ülke en kısa sürede seçimlere gitmelidir...
  • Asım 26.07.2021 17:41
    Ömer Halisdemir NEREDESİN?
  • hsn 26.07.2021 16:13
    tgrt adlı malum tv kanalı darbeyi meşru görüyor ki halk bu hain darbeyi destekleme gösterisi yapıyormuş.
Daha fazla yorum görüntüle