İsrail'den KKTC-SİHA üssü itirafı: Etkimizi azaltır

Türkiye'nin Kıbrıs'a açmayı planladığı SİHA üssü, İsrail'i tedirgin etti. Tel Aviv'li düşünce kuruluşu INSS "Türkler Kıbrıs'a SİHA üssü açarsa, etkimiz kırılabilir, manevra alanımız daralabilir" ifadelerini kullandı.

İsrail'den KKTC-SİHA üssü itirafı: Etkimizi azaltır
İsrail'den KKTC-SİHA üssü itirafı: Etkimizi azaltır
GİRİŞ 29.07.2021 15:22 GÜNCELLEME 29.07.2021 15:22
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin SİHA alanında elde ettiği başarı, dünyayı sarsmaya devam ediyor. KKTC'nin SİHA üssü olarak kullanılma durumunun gündeme gelmesi son olarak İsrail'de geniş yankı uyandırdı. İsrailli düşünce kuruluşu INSS "Türkler Kıbrıs'ı SİHA üssü haline getirirse, etki alanımız daralır" dedi.

"DEĞİŞTİRME GİRİŞİMİ"

INSS, “Erdoğan sahadaki gerçekleri dile getiriyor: Kıbrıs sorununu çözmek için bir paradigmayı değiştirme girişimi” başlıklı bir analiz yayımladı.

Türkiye’nin adadaki etkinliğinin artmasının İsrail’i olumsuz etkileyeceğini ve manevra alanını kısıtlayacağı öngörüsünde bulunan INSS yazarları Galia Lindenstrauss ve Rami Daniel, şu değerlendirmelere yer verdi:

"ERDOĞAN SAHAYA İNDİ"

Türk Cumhurbaşkanı Kıbrıs sorununa "iki devletli bir çözümü" teşvik etmek için daha çok çalışıyor. Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs ziyaretiyle durumu değiştirmek için şimdiden sahada çalışıyor. Şimdiye kadar uluslararası toplumun çabaları çözüme kavuşturamamıştır.

MANEVRA ALANIMIZI AZALTACAK

Güney Kıbrıs son on yılda İsrail'in yakın bir ortağı haline geldi, bu nedenle İsrail adada olup bitenlerle yakından ilgileniyor. Bunun ötesinde, kuzeyde bir hava üssünün ve bir Türk deniz üssünün açılmasıyla adadaki Türk kontrolü güçlendirilecek ve bu gelişmeler İsrail'in manevra alanı üzerinde de etkileri olacak.

"TÜRKİYE'NİN NİYETİ DİKKATE ALINMALI"

Türkiye'nin kuzeydoğu Kıbrıs'ta insansız hava araçları için inşa ettiği askeri üs ve kuzeyde bir Türk deniz üssü kurma niyeti konusu dikkate alınmalı. Kıbrıs meselesi, daha geniş bölgesel ilgiyi ve takibi hak ediyor.

YORUMLAR 19
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Zamanı gelince kafanızı da kırıcaz inşallah
    Cevapla
  • Tolga 2 yıl önce Şikayet Et
    Korku mu saldı yüreğinize......Çatlayın...patlayın. ..pare pare olun........
    Cevapla
  • Kayahan 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail neyse PKK odur, PKK neyse Yunan odur, Yunan neyse Fransa odur. Sonuçta hepsi aynıdır.
    Cevapla
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C etkinizi azaltmayı nasib eylesin inşallah. Amin.
    Cevapla
  • Alparslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Lanetlenmiş siyonist israil garibanlara yaptığınızı çok çekersiniz.İnsanlığınızı ve dininizi sorgulayın.Siz kendinizi dünyanın efendisi olarak görüyorsunuz.Efendi dediğin insana zarar vermez,insana faydası olur.Siz kendinizi kandırıyorsunuz.Masum insanları katlediyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti