İsrailli bir yerleşimcinin işgal altındaki Batı Şeria'da bir İsrail askerinden aldığı silahla Filistinlilere ateş ettiği görüntüler ortaya çıktı.

Olay 26 haziran'da Batı Şeria bölgesinde, yüzlerce Filistinlinin topluluk halinde yaşadıkları Al-Tuwani köyünde gerçekleşti. 

İsrailli yerleşimci teröristler Filistinlilere taş atıp, ağaçların tahrip ettikten ve bir Filistin binasının ateşe verilmesinden sonra köyde şiddet artarak devam etti.

Görüntülerde İsrailli bir yerleşimci teröristin alana geldiği ve İsrail askerinin silahını aldıktan sonra oradaki Filistinlilere ateş etmeye başladığı görülüyor.

Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde yaşayan Filistinliler, geçimlerini zeytin ağaçlarından sağlıyor. Yahudi yerleşimciler, zaman zaman kırsal kesimlerde bulunan bahçelere saldırıyor. Saldırıların özellikle zeytin hasadının başladığı mevsimlerde arttığı ifade ediliyor.

İsrail'in 1967'deki savaşın ardından işgal ettiği Batı Şeria'da, yaklaşık 250 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerleşim birimlerinde 400 binden fazla Yahudi yerleşimci yaşıyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Hayt 02.08.2021 15:00
    Hamas filistin kurtuluş örğutu artik kuçuk guruplar halinde dağilip israil hedflerini vurma vaktiniz gelmiştir tunellerde oturmakla bu iş olmaz vura vura toprğini alacaksin bunun başka bi yolu yok yada filistin diye bi devlette halk ta kalmayacak israil anlaşma falan filan derse anlaşma falanda yok ta ki israil filistin topraklarindan çikana kadar ispanyayami alman yayami fransayami nere giderse gidene kadar
  • Ayarcı 02.08.2021 14:10
    Yahudiler i yüce Allah CC helak etsin inşallah... zavallı müslüman Lara yapmadıklarını bırakmıyorlar... MELEKLERİN, PEYGAMBERİMİZ SAV...VE BÜTÜN MÜSLÜMANLAR İNDA LANETİ YAHUDİLER İN ÜZERİNE OLSUN ...AMİN
  • Ali 02.08.2021 13:41
    Adam ne güzel düşman gördüğüne sıkıyor,bombalıyor öldürüyor, biz ne yapıyoruz içimizdeki hainleri besleyip öldürmemek, daha çok hainlik etmeleri için yaşamalarına izin veriyoruz, eğer israilin yaptığını biz de yaparsak 1 yıla kalmaz ne terör kalır,ne tecavüzcü kalır inanın
  • Dermanbey 02.08.2021 12:44
    Filistinler neden ates etmiyorlar,hani hamasin ve digerlerinin Askeri gucleri, kadinlari cocuklari gönderip kendileri keyiflerini yapiyorlar galiba,,cikip bir kac tanede Siz öldürün ates edin saldirin,,yok Abi hepsi ayni laf salatasi yapiyorlar..