Almanya’da bodrumunda tank bulunduran yaşlı adama hapis cezası verildi

Almanya’nın Kiel şehrinde, evinin bodrum katında, 2. Dünya Savaşı’na ait Panther tankı ile birçok diğer silah bulunduran 84 yaşındaki bir adam 14 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Almanya’da bodrumunda tank bulunduran yaşlı adama hapis cezası verildi
Almanya’da bodrumunda tank bulunduran yaşlı adama hapis cezası verildi
GİRİŞ 04.08.2021 02:29 GÜNCELLEME 04.08.2021 02:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

DPA haber ajansının aktardığına göre, 2015’te 84 yaşındaki adamın yaşadığı evin bodrum katında Panther tankının yanı sıra, çok namlulu roketatar, torpido, bombaatar, tüfekler ve 5 binden fazla mermi tespit edildi.

Kiel mahkemesi, yaşlı adamı yasadışı silah, mühimmat ve patlayıcı bulundurmaktan suçlu bulsa da niyetinin kötü olmadığına ve koleksiyoncu olarak hareket ettiğine karar verdi. Adamın yaşı, sabıka kaydının bulunmaması ve suçu gönüllü olarak itiraf etmesi hafifletici faktörler, tespit edilen silahın çok sayıda olması da ağırlaştırıcı durum olarak kabul edildi. Dört ay süren mahkeme süresi verilen ceza süresinden çıkılırken Alman ayrıca 250 bin Euro para cezası verdi.

Adam, koleksiyonu koruyamayacak. Mahkeme, tank ve çok namlulu roketatarın satılmasına karar verdi. ABD’nin Seattle şehrinden bir müze ile Almanya’dan bir koleksiyoncunun tankı satın almak istediği belirtildi.

YORUMLAR 1
  • Dermanbey Anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet Merkele darbe hazirligi yaparken yakalandi :))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"