Son Dakika haberi; İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki bazı noktalara hava saldırısı düzenledi. Görüntülerin yayınlanmasının ardından Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücünün (UNIFIL), İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.

TÜNELLER VURULDU

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının, dün Lübnan'dan İsrail'e roket atılan bölgeler ile terör amacıyla kullanılan tünelleri vurduğunu bildirdi.

"SALDIRILARIN DOZU ARTARAK DEVAM EDEBİLECEK"

Adraee, İsrail bombardımanının süreceği ve İsrail'i hedef alan terör saldırıları karşısında bunların dozunun artabileceği uyarısında bulundu.

Lübnan yerel basınındaki haberlerde ise İsrail savaş uçaklarının ülkenin güneyindeki Ed-Dımaşkiyye bölgesine iki hava saldırısı düzenlediği bilgisi yer aldı.

DÜN LÜBNAN'A YÜZDEN FAZA TOP MERMİSİ İLE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

İsrail ordusu, dün İsrail'e 3 roket atılmasının ardından Lübnan'ın güneyine 100'den fazla top mermisi ile saldırı düzenlediğini duyurmuştu.

UNIFIL, İSRAİL'İN LÜBNAN'A YÖNELIK HAVA SALDIRILARINDAN SONRA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücünün (UNIFIL), İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, UNIFIL Basın Ofisi Müdür Yardımcısı Candice Ardell, UNIFIL bünyesinde görev yapan askerlerin gece saatlerinde Lübnan'ın güneyindeki Sur, Merciiyun ve El-Mahmudiye bölgelerinde güçlü patlama sesleri duyduğunu belirtti.

Daha sonra İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki 3 noktaya hava saldırıları düzenlediğini teyit ettiğine işaret eden Ardell, "UNIFIL Komutanı General Stefano Del Col, dün gün boyunca taraflarla iletişim kurdu ve tansiyonu daha fazla yükseltmemeleri için tarafları sükunete teşvik etti." ifadelerini kullandı.

UNIFIL'in her iki tarafla da koordinasyonu sürdürdüğü bilgisini paylaşan Ardell, güvenliğin artırılması için Lübnan Silahlı Kuvvetleri ile çalıştıklarını ve saldırılara dair soruşturma başlattıklarını aktardı.

- UNIFIL ÖNCÜLÜĞÜNDE ÜÇLÜ TOPLANTI

Öte yandan UNIFIL'den yapılan yazılı açıklamada, Del Col'un, Lübnan'dan atılan roketlerle başlayan İsrail'in topçu atışları ve hava saldırılarından sonra her iki tarafı toplantıya çağırdığı belirtildi.

Lübnan'ın güneyindeki Ras en-Nakura beldesindeki UNIFIL karargahında gerçekleşen üçlü toplantıda, Lübnan-İsrail arasındaki Mavi Hat'ta güven ve istikrarı artırmanın yollarının ele alındığına işaret edilen açıklamada, Del Col'un şu sözlerine yer verildi:

"Bölgesel dalgalanmaların yaşandığı bu dönemde tarafların, koordinasyon ve bağlantılarda hiç olmadığı kadar UNIFIL'in rolüne saygı duyması gerekir. Bu mekanizma en zorlu dönemlerde dahi görevini iyi yaptı. Şu anda da ona bağlı kalma zamanı."

Açıklamada ayrıca Del Col, devam eden soruşturmaların başarıyla sonuçlanması için tarafları UNIFIL ile iş birliği yapmaya davet etti.

- İSRAIL-LÜBNAN SINIRINDAKI GERGİNLİK

İsrail ordusu, 4 Ağustos'ta Lübnan'dan ülkenin kuzeyine 3 roket atıldığını, bunlardan ikisinin İsrail'de açık alanlara, diğerinin ise Lübnan topraklarına düştüğünü açıklamıştı.

Buna karşılık Lübnan tarafına top atışları gerçekleştiren İsrail ordusu, gece saatlerinde de Lübnan'ın güneyindeki kırsal alanlara hava saldırıları düzenlemişti.

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL), Lübnan'dan İsrail'e düzenlenen roket atışı ve Tel Aviv'in buna karşılık vermesi üzerine gerginliğin arttığı Lübnan-İsrail sınırında "tansiyonun düşürülmesi" çağrısında bulunmuştu.

Lübnan ordusu ülkenin kuzeyinden gerçekleştirilen roket atışlarından sonra İsrail'in 92 topçu atışıyla Lübnan'ın güneyindeki 6 bölgeyi hedef aldığını açıklamış ve söz konusu roketlerin kaynağıyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Lübnan Başbakanı Hassan Diyab, ülkesinin güneyine düzenlediği saldırılar nedeniyle İsrail'i acil olarak BM Güvenlik Konseyine şikayet etme talimatı vermişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn da ülkesinin güneyinde 2006 yılından bu yana bir ilk olan İsrail'in hava saldırılarının bölgedeki tansiyonu yükseltme amacı taşıdığını belirtmişti.

Yorumlar 50 Yorum Var
  • Knn 06.08.2021 00:21
    Şımarıklıklari aldi başını gitti yahudi mallarini almaya devam edelim onlarda kursuna dondursun
  • faik 06.08.2021 00:13
    bir soru: israil sınırında tünelin işi ne ? suriye sınırımızdada tüneller vardı biz yok ettik israil savaştan korkan millettir
  • mustafa 06.08.2021 00:04
    demekkı sıra lubnanda fıl genıslemeye devam edıyor karıstır sonra sahıp cık surıye tamam arabıstan tamam mısır tamam fılıstın tamam lubnan tamam sıra kımde bılın bakalım 10 puanlık soru
  • Fatih 05.08.2021 23:34
    Suriye ve rusyayla geniş bir anlaşma olsa, isarili yok ederiz
  • atilla bey 05.08.2021 23:27
    bm kalleştir boştur gucu garibanlara işler
Daha fazla yorum görüntüle