'Dixie' California'yı küle çeviriyor

ABD'nin California eyaletinin tarihindeki en büyük 3. yangını olarak kayıtlara geçen Dixie yangınında en az 8 kişinin kayıp olduğu açıklandı. Yangında şu ana kadar yaklaşık 447 bin dönüm alan küle döndü.

'Dixie' California'yı küle çeviriyor
'Dixie' California'yı küle çeviriyor
GİRİŞ 08.08.2021 16:22 GÜNCELLEME 08.08.2021 16:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'nin California eyaletinde devam eden son yılların en büyük orman yangınlarıyla mücadele sürüyor.

Eyalet tarihinin en büyük 3. yangını olarak kayıtlara geçen ve 13-14 Temmuz'da başlayan Dixie yangınında yaklaşık 447 bin dönümlük alan küle dönerken, yangının yalnızca yüzde 21'i kontrol altına alındı.

California Orman ve Yangından Korunma Departmanı (Cal Fire) Sözcüsü Edwin Zuniga, "Şimdi daha az rüzgar ve doğrudan güneş ışığını engelleyen bir duman örtüsü ile söndürme çalışmalarında uygun hava koşulları var. Zemin kazanmayı umuyoruz" dedi.

Pulmas County Şerif Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise "Kendilerinden haber alınamayan 8 kişi hakkında ihbar aldık" ifadeleri kullanılarak kayıp kişilerin bulunabilmesi için halktan yardım istendi.

Kayıpların 5'inin Sacramento'nun kuzeyinde, yangınların küle çevirdiği Greenville kasabasından olduğu belirtildi.

TARİHİ KASABA TAMAMEN YANDI

California eyaletinin kuzeybatısındaki 800 nüfuslu tarihi Greenville kasabasının neredeyse tamamı alevlere teslim oldu.

Kasabada 184'ten fazla yapı küle döndü. Alevler, yüzlerce ev, benzin istasyonu, kilise, ev, müze ve otel dahil tüm binaları harabeye çevirdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • oguz 2 yıl önce Şikayet Et
    chpli vekiller beceriksiz diyor hükümete 100den fazla yangın var ülkede büyük bölümünü kısa süre içinde öyle böyle kontrol altına aldık halen fitne şeyler cıkıyor nekadar fasık varsa konusuyor milletin içindeki hükümet düşmanları dahil sosyal medyada boş boş konusuyorlar öve öve bitiremedikleri modern cagdas dedikleri abdye bak birde 1 eyaletteki yangını kontrol altına alamıyor daha 1 ay olmuş nerdeyse halen yanıyor teknoloji devi abd yokmu hiç uçakları :) hee chpliler konussanıza len.
    Cevapla
  • Ruhi 2 yıl önce Şikayet Et
    Gardaş sende onların dertleri başka. Pkk yangını çıkaracak chp belediyeleri yangına mudahele etmeyecek fetö ile chp sosyal medyayı ateşe verecek halkı galeyana getirecek devlet aciz kalıp reis istifa edip halk desteğini kaybedecek. Bu arada ipsizlere de mülteci kartı çıktı onlarda her fırsatta o alanda çalışacak. Ama bilmiyorlar ki reis dualı ama bilmiyorlar ki Allah da tuzak kuruyor ama bilmiyorlar ki bu halkın içinde nankör ve hain olmayan ruhunu asla satmayacak olanlar var. Biz Allaha teslim olduk sözümüzden yolumuzdan dönmeyeceğiz dünya bize zindan olsada..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı