Endonezya’nın başkenti Jakarta’da bulunan Nijerya Konsolosluğunda görevli Abdulrahman İbrahim, Endonezya göçmenlik bürosu yetkilileri tarafından gözaltına alındığı sırada darp edildi.
Endonezya’nın başkenti Jakarta’daki Nijerya Konsolosluğunda görevli Abdulrahman İbrahim, Endonezya göçmenlik bürosu yetkilileri tarafından gözaltına alınmak istendi. Yetkililerin, İbrahim’i gözaltına aldığı sırada darp etmesi ise tepkilere neden oldu.
Sosyal medyada yer alan görüntülerde, İbrahim’in bir araç içinde birkaç kişi tarafından darp edildiği görüldü. İbrahim’in kafasının koltuğa bastırıldığı sırada ise sık sık “Nefes alamıyorum” ve “Boynum, boynum” dediği duyuldu.
Olayın görüntülerinin sosyal medyada yayılması sonrası Nijerya'da öfkeye neden olurken, birçok sosyal medya kullanıcısı diğer ülkelerin Nijeryalıları küçümsediğini öne sürdü.

Endonezya’ya protesto mektubu
Nijerya Dışişleri Bakanlığı tarafından Endonezya hükümetine İbrahim'in maruz kaldığı kötü muamelenin "uluslararası hukuka ve devletlerarasındaki diplomatik ve konsolosluk ilişkilerini düzenleyen Viyana Sözleşmelerine aykırı" olduğunu belirten bir protesto mektubu gönderildiği aktarıldı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Zzzz 10.08.2021 22:47
    Endonezyalilar normalde yumusak insanlardir. Bide aractakilerden olayin aslını ögrenmek lazim. Normalde 10 endonezyali o adami zor tutar
  • 543 10.08.2021 21:04
    yazıklar olsun nasıl müslüman ülkedirki müslümana abddeki gibi ırkçılık vahşilik yapıyor o zaman müslüman bunu yaparsa alçaklarca abd kanada rusya nato israil iskandinav ülkeleri avustralya daha nicesi ne yapmaz vicdanlara allah için soruyorum
  • Kadir 10.08.2021 19:48
    darp felan yok o da polislere zorluk çıkarmasın, çok baait
  • cvs 10.08.2021 19:44
    viyana sözleşmesiymiş asıl İslam hukuna aykırı. Daha müslüman müslümana saygı duymazken gayrimüslim neler yapar neler.
  • Serrişte 10.08.2021 19:22
    Allah sizi ayni muameleyle cezalandırsin caniler