İngiltere Başbakanı Johnson'dan Afganistan çıkışı: O savaş boşuna değil

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere'nin son 20 yılda Afganistan'daki rolü ile gurur duyabileceğini ve savaşın boşuna olamadığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Johnson'dan Afganistan çıkışı: O savaş boşuna değil
İngiltere Başbakanı Johnson'dan Afganistan çıkışı: O savaş boşuna değil
GİRİŞ 14.08.2021 00:34 GÜNCELLEME 14.08.2021 00:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, öğleden sonra hükümetin acil durum komitesinin (Cobra) toplantısının ardından, İngiltere'nin Afganistan'daki durumuna yönelik açıklamalarda bulundu. Johnson, öncelikle Afganistan'da öldürülen 457 İngiliz askeri personelinin ailelerinin acılarını paylaştığını belirtirken, savaşın boşuna olmadığını söyledi. Johnson son 20 yıldır İngiltere'nin Afganistan için yapılanlardan sonra "son derece gurur duyabileceğini" belirtti. Johnson, Afgan savaşı için "doğruydu ve buna değerdi" ifadelerini kullandı.

Johnson yaptığı açıklamada, Taliban'ın son günlerde elde ettiği kazanımların ardından "askeri bir çözüm olmadığını" söyleyerek, ülkede İngiliz kuvvetleri için çalışan Afganları yeniden yerleştirme çabalarını hızlandırmak için İçişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir ekibin gönderileceğini açıkladı. Johnson, "Kesinlikle yapabileceğimiz şey, Afganistan'ın bir kez daha terörün yuvası haline gelmesini önleme konusunda bizimle ortak çıkarları olan bölgedeki ve dünyadaki tüm ortaklarımızla birlikte çalışmaktır" dedi.
Birleşik Krallık silahlı kuvvetlerinin çabaları sayesinde "çok uzun süredir" Batı'ya yönelik hiçbir El Kaide saldırısı olmadığını söyleyen İngiltere Başbakanı Johnson, ayrıca son 20 yılda Afganistan'da 3 milyon kız çocuğu ve kadının eğitim gördüğünü de sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • anadolu osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    müslümanları mahvu perişan edenleri Allah kahru perişan eylesin.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç talibana bırakılmış topraklar. Kaybeden :Afgan halkı..
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    O savaş dediği Afganistan halkının katliamıydı. Ülkenin altını üstüne getirip birde Taliban ın yenilgisini tadıp, apar topar kaçıp, iç karışıklık ayyuka çıkarıp gurur duy. Çok iyi. En iyi yaptığınızı söylediğiniz iş bir gün ülkenizde olsun. Afganistan ı getirdiğiniz halden beter olun. Afganistan da sizinle gurur duysun, temennimiz böyle. USA ve peşindeki dalkavuklarda daha beterini yaşasın.
    Cevapla
  • Atilla 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?