BM Güvenlik Konseyi'nden Afganistan için acil çağrı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası topluma "Afganistan'da küresel terör tehdidine karşı birlik olma ve insan haklarının korunması" çağrısı yaptı.

BM Güvenlik Konseyi'nden Afganistan için acil çağrı
BM Güvenlik Konseyi'nden Afganistan için acil çağrı
GİRİŞ 16.08.2021 18:09 GÜNCELLEME 16.08.2021 18:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

BM Güvenlik Konseyi, Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele almasının ardından acil toplandı.

Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, tüm dünyanın Afganistan'daki "kaos, kargaşa, belirsizlik ve korkuyu" izlediğini söyledi.

Başta Taliban olmak üzere tüm taraflara itidal çağrısı yapan Guterres, "Şimdi birlik olma zamanı. Uluslararası toplum, Afganistan'da insan haklarının korunması için bir araya gelmeli ve tek ses olmalı." dedi.

Ülke genelinde insan haklarına yönelik "ürkütücü, ciddi" kısıtlama haberleri geldiğine dikkati çeken Guterres, Afganistan'daki kız çocukları ve kadınların "en karanlık" günlere dönme endişesi taşıdığını belirtti.

Guterres, "Güvenlik Konseyi'ni ve bir bütün olarak uluslararası toplumu, Afganistan'da küresel terör tehdidini bastırmak ve temel insan haklarını korumak için elindeki tüm araçları kullanmaya, birlik olmaya, birlikte çalışmaya ve birlikte hareket etmeye çağırıyorum." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • 5432 2 yıl önce Şikayet Et
    rabbim bmnin dağılmasını yıkılmasını tükenmesini nasip eylesin amin
    Cevapla
  • Bir müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar Myanmarda toplu katliama uğrarken bunlar susuyordu. Abd çıkarları sözkonusu olunca, daha taliban başkente girmeden açıklama üstüne açıklama yapıyorlar.
    Cevapla
  • kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    9 yaşında kız çocuğunun ırzına geçip, eş aldım 3 hakkım daha var diyen kafalardan bahsederken, aynı cümlede "hak-hukuk"tan bahsetmek dram komik.. yansın bu dünya diyesim var ama zaten yanıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…