Afganistan'da ülkenin son Cumhurbaşkanı Eşref Gani,  Taliban'ın başken Kabil kapısına gelmeden ülkesini terkederken eski Cumhurbaşkanı Hamit Karzai, Afganlılara "çocuklarımla buradayım, gitmeyin" çağrısı  yaptı.

Karzai, iktidarın devrini koordine etmek için kurulan bir komitede yer aldığını belirterek yayımladığı bir videoda "Ben kızlarım ve ailemle buradayız, yanınızda"
Afganistan'da kadınların yardım isteği görüntülere karşılık Karzai kameraların karşısına kızları ile birlikte geçerek Kabil halkına evlerinde kalmaları çağrısında bulundu. Hem hükümet güçlerini hem de Taliban'ı sıvilleri korumaya çağıran Karzai sorunun çatışma yerine barışçıl diyalogla çözülmesi çağrısında bulundu. Karzai "Halkın güvenliğini sağlayın ve halkın hayatlarını korumaya özen gösterin. Afganistan halkının sorunlarını diyalog ile çözmek için Taliban lideriyle görüşmeye çalışıyoruz. Kendinize iyi bakın ki sizinle tekrar konuşabileyim. " dedi. 

Karzai, Kabil'de iktidarı devretmek için bir koordinasyon komitesi kurulduğunu ve komitede kendisinin de yer aldığını duyurdu. Karzai'nin ABD'nin 2001'de Afganistan'a girdiğinde geçici hükümetin başkanlığını yaptığı belirtildi.
Diğer taraftan ülkenin son Cumhurbaşkanı Eşref Gani ülkeyi terketti. Gani'nin ülkeden çıkışı kadar, nasıl çıktığı da tartışma konusu oldu. Rusya'nın Kabul büyükelçiliğinde görevli bir yetkilinin iddiasına göre Gani ülkeden 4 araç dolusu bir para ile kaçmaya çalıştı.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Hasan Çelik 18.08.2021 14:19
    Kendi kendine anlaşamayan, halklar, guruplar, kardeşler kimden destek aldığına iyi bakmalı. Özgürlük ve demokrasi diye kendi yaşama biçimini, sunanlar onlara hizmet etmedikçe sizi asla korumaz sömüremezse yüz üstü bırakır. Önce kimliğini aileni toplumunu iyi tanı sonra başkasına özenmenin neye mal olacağını öğren. KENDİ değerlerini, milletini vatanını kıymetini bilmeyen milletler önce hassasiyetlerini sonra haysiyetlerini sonra hürriyetlerini sonra istikbal ve istiklallerini kaybetmeye mahkumdur.
  • Bünyamin Öztürk 17.08.2021 15:50
    Kılıçdaroğlu kaçarken paraları 50 uçağa sığdıramazdı. İş Bankası üzerinden ne yediler be.
  • Osmanli 17.08.2021 10:35
    Amerikayla Avrupayla calisanlar bir gün Türkiyedende kacacaklar
  • Bayram 17.08.2021 08:46
    İşte olması gereken.
  • Aklınyolu 17.08.2021 07:34
    Örnek bir islam devleti kurabilirler inşaa Allah.
Daha fazla yorum görüntüle