Son dakika: Yunanistan'dan Türkiye açıklaması

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Avrupa'ya yeni göç akınlarının önlenmesi için Afganistan'a yakın ülkelerin Avrupa Birliği tarafından desteklenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Son dakika: Yunanistan'dan Türkiye açıklaması
Son dakika: Yunanistan'dan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 24.08.2021 01:56 GÜNCELLEME 24.08.2021 09:21
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Miçotakis, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Roberta Metsola ile Maximos Sarayı'nda gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Afganistan'daki son gelişmelerle bağlantılı olarak yeni toplu göç akınlarının söz konusu olduğuna işaret eden Miçotakis, Yunanistan'ın bu konuda yaptıklarıyla "görevini yerine getirdiğini" savundu.

"AYNI POLİTİKAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Miçotakis, "Göç cephesinde önemli tahriklerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. İnanıyorum ki, insan haklarına tamamen saygılı olarak Yunanistan'ın, aynı zamanda Avrupa'nın da olan sınırlarını koruyarak görevimizi yaptığımıza inanıyorum. Geçmişte benzer toplu göç akını girişimini geri çevirdik, gelecekte de aynı politikayı sürdüreceğiz." dedi.

Avrupa'nın yeni göç akınlarıyla karşı karşıya kalmaması için Afganistan'a yakın ülkelerin Avrupa Birliği tarafından desteklenmesi çağrısında bulunan Miçotakis, "Özellikle göç akınlarıyla ilgili olarak AB'nin Afganistan'a yakın ülkeleri desteklemesi Avrupa'ya ek göç akınları olmayacağını güvence altına almamız açısından önemli." ifadelerini kullandı.

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon konuşmasına değinerek, "Göç akınlarının kısıtlanmasının Türkiye ve Yunanistan'ın yararına" olduğunu söyledi.

Başbakan Miçotakis, "Başkan Erdoğan ile konuştum ve inanıyorum ki göç akınlarının mümkün olduğunca Afganistan'a yakın bölgelerde sınırlandırılmasının güvence altına alınmasında ortak çıkarlarımız var." ifadelerini kullandı.

Metzola da Avrupa Parlamentosu'nun göç meselesiyle ilgili mesajının, bu konuda Avrupa'nın sorumluluğunu üstlenen ön cephedeki ülkelerin yanında olmaya devam edeceği şeklinde olduğunu belirtti.

YORUMLAR 32
  • Baston 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar toplu göçün her türlüsü kötüdür.Bakın PKK yüzünden batıya göç edenler de büyük sorun.Çünkü kendi aralarında gidip geldiklerinden gittikleri yerde farklı bir kültür oluşturuyorlar.Aslolan bu göçleri yerinde çözümler bularak durdurabilmektir.Ben göç edene kızmam insan yaşadığı yeri keyfi olarak terk etmez.
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan a yardımcı olalım Suriye ye yardımcı olalım işgal güçleri çekilsin halk geri vatanlarina dönsün dese idi şaşırırdım. kaçın diyorlar ama ülkelerine almıyorlar.bu ne demek vatan sevgisini o kimselerden söküp almak demek. vatan sevgisi olmayan para para der para yoksa vatan yok .bu kimseler yani vatanı satarlar. Filistinliler İsraile vatanı sattılar .şimdi israilin gözüne bakıyorlar acı bize diye
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçma bi yorum yapmışsın.Filistinlilerin toprağı israillilere satmasını savunanlar İsrail terör devletini meşru görenlerdir.Nerenden uydurdun bunu .
    Cevapla
  • Dost222 2 yıl önce Şikayet Et
    Belgeseller var izle görürsün suud mu satmis kim satmis. Nasil bir haber kaynagin var yillarin dünyanın bildigi dogrulari yalanliyor. Dost11
    Cevapla
  • Abdurcabbar 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistinliler İsrail'e satmadı müslüman görünümlü suudlara sattı suudlarda İsraillilere dediğimiz olay yillar önceki olay şimdi Filistinliler kaç yıldır kimseye toprak satmıyor ama zorla alınmaya çalışılıyor ezbere konuşmayalım sosyal medyadan yazılanlara göre değil de bölgeye giderek orada bir hafta kalıp oradaki insanların yaşamlarina mücadelesine ortak olalım sonra doğru bilgiyi yazalım
    Cevapla
  • Zekeriya 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu Mico cokmu korktun? Sen bati trakyadan elini cek, adalarimizi ver biz afganlari avrupaya yollamayiz.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya bırakın bu Afgan sevdasını,onlardan zerre fayda gelmez. Adam olan yalnızca kendini düşünmez. Gelenler hep erkek ,nerde bunların aileleri. Ancak kendilerini kurtarmak için kaçmışlar. Yıllarca bekar olarak ne yapacaklar Türkiyede. Yunanın alacağı yok,canlarına kasdediyor üstelik. Bi yere gitmeyince başımıza kalacaklar. Bunların çoğu Amerikan ajanı belalı adamlar. En masumu kadına kıza saldıracak. Sakın kabul etmeyin Afganları.
    Cevapla
  • Sedef 2 yıl önce Şikayet Et
    Evine al metin bir odanı da onlara ayır da görelim senin adamalığını riyakar metin
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay mahallenin delikanlısı sen ve baban deden hiç böyle afkanlıların ve Suriyelilerin düştüğü durumla karşılaştınızmı? Tarih hakkında bilginiz yok ama mangalda kül bırakmayan tiplersiniz. Adil olun öyle konuşun. Bilginiz yok fikriniz var aklınız yok devlete akıl verirsiniz!
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan bize yakın değil ki ,aramızda 2 bin kilometrenin üzerinde mesafe var. Bu da bize kakalamaya çalışıyor elin zibidilerini. Gelenler aile olsa anlarım da heepsi sap. Dalyan gibi adamlar . Ülkleri için savaşsınlar, başta kim varsa onunla birlik olsunlar. Zoru gören herkes kaçarsa o vatan vatan olmaz.
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay mahallenin delikanlısı sen ve baban deden hiç böyle afkanlıların ve Suriyelilerin düştüğü durumla karşılaştınızmı? Tarih hakkında bilginiz yok ama mangalda kül bırakmayan tiplersiniz. Adil olun öyle konuşun. Bilginiz yok fikriniz var aklınız yok devlete akıl verirsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?