KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Petrol sızıntısı yakın takibimizde

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Suriye kaynaklı petrol sızıntısının Kıbrıs'ın Karpaz kıyısına doğru ilerlediği yönündeki haberler üzerine gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Petrol sızıntısı yakın takibimizde
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Petrol sızıntısı yakın takibimizde
GİRİŞ 30.08.2021 21:30 GÜNCELLEME 30.08.2021 21:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tatar, yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüştüğünü ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğinin de devrede olduğunu vurguladı.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile de konuyu ele aldıklarını ve petrol sızıntısıyla ilgili istişare içinde olduklarını belirten Tatar, denizdeki petrol sızıntısının Kıbrıs'a ulaşıp ulaşmayacağının rüzgarın durumuna bağlı olduğunu ifade etti.

Tatar, gerekenlerin yapılacağını kaydederek, "Suriye kaynaklı petrol sızıntısı konusundaki gelişmeleri yakından izliyoruz." ifadesini kullandı.

Bakanı Ataoğlu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Suriye'den Karpaz açıklarına doğru gelen petrol sızıntısının uydu aracılığıyla takip edildiğini belirtti.

Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile de iletişime geçtiklerini belirten Ataoğlu, sızıntının bölgeye yaklaşması halinde neler yapılabileceği yönünde görüş aldıklarını Türkiye'nin gerekli desteği sağlayacağını ifade etti.

Bakan Ataoğlu, Sahil Güvenliğin de Karpaz açıklarında olayı takip ettiğini söyledi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi makamları da petrol sızıntısıyla ilgili gelişmeleri yakından izledikleri yönünde açıklamalarda bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye bu sızıntıyı kimse haber yapmıyor ? Saddam'ı bilmem nerede petrole bulanmış kuşlar ile aylarca boy boy reklam edenler nerede ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki